Sport

2013.12.09. 16:02

DVTK edzőváltás: Peresztegi helyett Balogh

Miskolc - Hétfőn eldőlt: a jövőben nem Peresztegi Nagy Ákos irányítja vezetőedzőként az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatát.

Miskolc - Hétfőn eldőlt: a jövőben nem Peresztegi Nagy Ákos irányítja vezetőedzőként az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatát.A piros-fehér együttesnek a múlt héten szombaton lejátszott Közép-Európa Liga mérkőzése volt az utolsó, amelyen a 43 éves szakember ült a kispadon, ugyanis a Somorja elleni, idegenben 5 ponttal, 81-76-ra elvesztett meccs után, hétfőn leült beszélgetni egymással a diósgyőri klub ügyvezetője, Szabó Tamás és Peresztegi Nagy Ákos, majd azzal álltak fel, hogy a tréner a jövőben nem szakvezetőként dolgozik a DVTK-nál.

– Szakmai igazgatóként számítunk Peresztegi Nagy Ákosra a jövőben, a vezetőedzői feladatok ellátásával, az esztendőből hátralévő három meccsre, az eddigi pályaedzőt, Dubeiné Balogh Gabriellát bíztuk meg – válaszolta érdeklődésünkre Szabó Tamás, a diósgyőri klub első embere. – Ez a döntés azért született, mert új impulzust szeretnénk adni a csapatnak, annak érdekében, hogy az eddigieknél eredményesebben legyen a szereplés. Peresztegi Nagy Ákost mindentől függetlenül jó szakembernek tartjuk, ezért is számítunk rá, számolunk vele a klubnál.

Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz a feladata a volt vezetőedzőnek, szakmai igazgatóként, Szabó Tamás a következőket mondta:

– A klub utánpótlásánál, illetve a klubbal együttműködő utánpótlás szervezeteknél számítunk az ezen téren gazdag tapasztalataira, továbbá javaslatot várunk tőle arra vonatkozóan, hogy ki legyen a csapat vezetőedzője a jövőben, és a következő évad felnőtt csapat keretének kialakításában is részt vesz majd, illetve a klub menedzsmentjének munkáját segíti szakmai előkészítő munkákkal.

Szabó Tamástól azt is megkérdeztük, hogy miért éppen most került sor erre a döntésre.

– Nem a legutóbbi mérkőzés, az azon elszenvedett vereség volt a döntő, hiszen az év elejétől folyamatosan értékeljük a csapat teljesítményét. Sajnos, az eddigi győzelmeink száma kevesebb annál, mint amennyit előzetesen erre az időszakra reméltünk. De jelenleg semmi sincs veszve, viszont a klub támogatóival együtt arra jutottunk, hogy változtatásra van szükség.

Az utódlásról, illetve Dubeiné Balogh Gabriella szerepéről a következőket mondta el érdeklődésünkre Szabó Tamás:

– Hogy ki viszi a csapatot a következő évtől, erről valószínűleg még az idén döntés születik, most Dubeiné Balogh Gabriella kapott lehetőséget, egyrészt mert jól ismeri a csapatot, másrészt azért, mert ez egy friss döntés, és ilyen hirtelen idehozni egy új edzőt nem lenne értelme. Szóval keressük a megfelelő megoldást, és eközben az eddigi pályaedző is jelölt erre a posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!