Sport

2013.12.29. 20:27

Öttusa-toborzó Mikulás-kupa

Miskolc - A MISI SC öttusa szakosztálya december első felében hívta életre Mikulás-kupa névre keresztelt első úszóversenyét, melynek célja nem csak a versengés, hanem a gyerekek technikai, fizikai felmérése, az öttusa sport népszerűsítése, a toborzás volt.

Miskolc - A MISI SC öttusa szakosztálya december első felében hívta életre Mikulás-kupa névre keresztelt első úszóversenyét, melynek célja nem csak a versengés, hanem a gyerekek technikai, fizikai felmérése, az öttusa sport népszerűsítése, a toborzás volt.- Külön örömre ad okot, hogy a diósgyőri uszodában, december 8-án megrendezett eseményünket megtisztelte jelenlétével Kegyes Jenő, a Hunyadi Mátyás Köznevelési Típusú Sportiskola igazgatója is, aki öttusa-osztály indításával segíti a sportág elterjedését – tudtuk meg Hidvégi Attila szakosztályvezetőtől. - Minden évben első és ötödik osztályos tanulók kerülhetnek be ebbe a sportosztályba, mely az öttusa utánpótlás komoly bázisa lehet. Az iskolában a gyermekek tanulmányi előmenetelére is fokozott figyelmet fordítanak. Biztató az a törekvés is, hogy középiskolai szinten is bővíteni kívánják a képzést. Ebből adódóan az iskola és a MISI SC hosszú távra tervezi az együttműködést. Az országban csak 18, a Hunyadihoz hasonló típusú iskola működik, a régióban pedig ez a miskolci az egyedüli! Visszatérve a versenyre, nagyon jó kapcsolatot tudtunk teremteni a szülőkkel, miközben megválaszoltuk az öttusával kapcsolatos kérdéseiket is. A gyerekek örömére megérkezett az uszodába a Mikulás és a krampusz is, akik az eredményhirdetésnél segédkeztek, valamint minden gyermeknek átadták a mikuláscsomagot. Figyelmet fordítottunk a csomag tartalmára, hiszen az egészséges táplálkozás jegyében gyümölcsökkel töltöttük meg a zacskókat, de hogy ne legyünk teljesen illúziórombolók, egy csoki mikulás is jutott mindenkinek. A résztvevők nagy lelkesedéssel szurkoltak egymásnak, még azok a gyerekek is eljöttek, akik betegség miatt sajnos nem indulhattak. Természetesen ők is megkapták kis ajándékukat. A dobogósok érem, illetve oklevéldíjazásban részesültek. A lebonyolításban és a díjátadásban egyaránt közreműködött Hölcz Péter, a MISI SC elnöke is. Összegzésként elmondhatom, hogy a jó hangulatú, mintegy 50 gyermek részvételével megrendezett toborzó jó kezdést jelentett, most már „csak” dolgoznunk kell tovább, hogy mihamarabb és minél jobban közelíteni tudjunk a jó pár év előnyt magukénak tudó, komoly tradícióval rendelkező hazai klubokhoz. Magasra tettük a mércét, közepes eredményekkel nem leszünk megelégedve!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!