Sport

2013.12.10. 22:13

Jó évet zártak a Freeriderz SC bringásai

Miskolc - A 2011-ben, Miskolcon alakult, újabb sikeres szezont maga mögött tudó Freeriderz SC kerékpáros klub nemrégiben tartotta meg évadzáró összejövetelét az újonnan átadott klubházban, mely a Királyasztalon található.

Miskolc - A 2011-ben, Miskolcon alakult, újabb sikeres szezont maga mögött tudó Freeriderz SC kerékpáros klub nemrégiben tartotta meg évadzáró összejövetelét az újonnan átadott klubházban, mely a Királyasztalon található.Masa Zoltán elnöktől megtudhattuk, hogy tagságuk meghaladja a 40 főt. A debreceni DKSI-Freeriderz társcsapattal együtt ebben az évben több mint 50 kerékpáros versenyen vettek részt itthon és a szomszédos országokban.

Két bajnoki címet ünnepelhettek idén. A DTC tájkerékpáros szakosztályával együttműködve - Jordán Soma a tájkerékpározás sprint távján amatőr magyar bajnok lett, és a Magyar- kupa sorozatban is a legjobbnak bizonyult. Nagy András a tájkerékpározás középtávú amatőr magyar bajnokságán végzett az első helyen. Ezen túlmenően több kiemelkedő eredményt is a magukénak mondhatnak a Freeriderz SC bringásai a különböző kupa és egyéb jellegű megmérettetéseken. Többek között Pallos Zoltán összetett 2. lett a Mountain-bike Challenge-sorozatban, a 24 órás MTB versenyt pedig kategóriájának 3. helyén zárta a csapat.

Már 2014-re készülnek

- Bár a 2013-as kerékpáros szezon alig egy hónapja zárult, a csapat nagy része már a jövő évre készül, többek között rendszeres edzéseket tartunk a Miskolci Szabadidőközpont nemrégiben átadott új spinning termében - hangsúlyozta Masa Zoltán. – 2014-ben még nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a fiatalok bevonására, az utánpótlás-képzésére, miközben szeretnénk megtartani a klubra jellemző baráti hangulatot! Kiemelt esemény lesz számunkra ismét a 24 órás MTB verseny, a TOP Maraton sorozat, az országúti Amatőr Kupa sorozat, és természetesen saját versenyünk, a Kondenzgyík Maraton Miskolc. „Kirándulást” teszünk a triatlonsportba is, hiszen indulni fogunk Klagenfurtban, a hosszú távú IRONMAN-en és a 2014-ben Budapesten, először megrendezendő középtávú 70.3 IRONMAN versenyen.

Az egyesület honlapja hamarosan megújul, de az elérhetőségeket már meg lehet találni a www.freeriderzsc.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!