Sport

2013.12.19. 23:08

A triplaesőben a DVTK ázott el

A PINKK visszavágott a Diósgyőrnek a hazai pályán elszenvedett vereségéért.

A PINKK visszavágott a Diósgyőrnek a hazai pályán elszenvedett vereségéért.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 17. fordulójának csütörtökön este Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 mérkőzést rendeznek a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozót az amerikai centere nélkül játszotta a Diósgyőr, mivel a Rebecca Tobin a meccs előtt haza utazott.

A találkozó elején Sverrsidóttir vágott be két triplát, de a PINKK tartani tudta a lépést, a 2. percben Iványi duplája az egyenlítést jelentette (6-6). A folytatásban a változatlanul a távoli dobásokkal kísérletező hazaiak már nem voltak ilyen eredményesek, a palánk alá viszont nem tudtak bejutni a zártan védekező vendégekkel szemben. A centerhelyen ,,lyukas” diósgyőriek egymás után, szépen, sorban vételezték be a közeli dobásokat, az 5. percben ennek időkéréssel próbálta meg útját állni a hazaiak edzője (6-12). A pauza után Raven szerzett középtávolit, három minutás DVTK gólcsendet megtörve ezzel, de ez nem hozta meg feltámadást. Ráadásul a pécsiek közül Őri is megmutatta, hogy ismeri a triplavonal mögüli távolságot és két hármast is elsüllyesztett gyors egymásutánban (11-20).

A második negyed elején Sverrsidóttir kezdte el faragni hátrányt, büntetőkkel és egy hármassal (16-22), majd nem sokkal később Raven két befutásából elért találatával csökkent tovább a különbség (20-23). Ez volt az a pont, ahol a vendég edző kért időt. Amikor a csapatok visszajöttek 1 percen belül négy büntetőt dobhatott a DVTK, de ebből csak kettő ment be (22-23), majd amikor gyors egymásutánban kaptak két középtávolit, Dubeiné Balogh Gabriella mutatta be a T betűt a zsűriasztal felé (22-27). Aztán a folytatásban, ahogy ebben a játékrészben már többször is, Jansone ismét összeszedett néhány védőlepattanót, ám 30-34-nél, a félidő utolsó másodpercében hiába gyűrte a gyűrűbe a labdát a miskolci légiós, és esett a földre, belemenés miatt nem ítéltek gólt a játékvezetők.

Fordulás után

Sarok hármasa nyitotta a harmadik negyedet, amire Sverrisdóttirnak volt ugyanilyen értékű válasza, majd Czanknak (36-37). Aztán Iványi és Bukovszki közlekedett tovább hármasával. A tripla őrületnek Sverrisdóttir vetett véget két büntivel, és 23 perc után ismét vezetett a hazai gárda (41-40). Izzott a csarnok, a két szurkolótábor megszakítás nélkül biztatta kedvenceit, a triplaháború pedig folytatódott. A 26. percben Sverrisdóttir csapata hetedik, Iványi pedig hatodik hármasát íratta fel (44-45). Innen viszont a hazaiak következtek, Dubei és a kitűnően játszó Sverrsidóttir pontjaival lett 54-49, amihez Iványi biggyesztett hozzá negyedik hármasát.

Kétpontos fórral indult a negyedik játékrész, ami két és fél percen át változatlan maradt, amíg Iványi nem dobta be az ötödik (!) trojkáját (54-55). A DVTK támadásban rengeteget hibázott, csak 5 perc elteltével tudott betalálni, Czank révén (56-57). Jól védekezett a PINKK, és ezzel kontroll alatt tartotta a meccset, de aztán a piros-fehérek mínusz ötről (56-61) visszakapaszkodtak egyre. 60-61-nél vendég időkérés jött, majd Győri befutásos gólja. A meccs vége is nagy izgalmakat hozott, de a vendégek jobban büntetőztek és megnyerték a remek hangulatú, színvonalas meccset.


Családi gyász miatt

Mint azt megtudtuk: a DVTK amerikai játékosa, Rebecca Tobin családi gyász miatt utazott haza, Phoenixbe, a múlt hét péntekén elhunyt nevelőapja temetésére. A center hozzátartozójának utolsó útját a családtól függetlenül tették éppen a meccs kezdési időpontjára, mivel a korábban katonaként szolgált férfit a hadsereg által szervezett dísztemetésen búcsúztatták.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424

63-66 (11-22, 19-12, 24-18, 9-14)

Miskolc, 800 néző. V.: Cziffra, Szabó G., Sallai.


Aluinvent-DVTK: Bukovszki (7/3), Czank (7/3), Raven (8), SVERRISDÓTTIR (31/15), Jansone (2). Csere: Bálint (-), Horváth B. (2), Vincze (-), Dubei (4), Szabó P. (2). Edző: Dubeiné Balogh Gabriella.

PINKK Pécsi 424: IVÁNYI (21/15), RUJÁK (13), Sarok (5/3), Győri (6), Ajdukovic (11). Csere: Őri (6/6), Mincikova (-), Katona (-), Tomlinson (2), Lengyel (-), Adamecz (2). Vezetőedző: Hernandez Monleon.


Dubeiné Balogh Gabriella: – Úgy érzem, hogy a csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Viszont tudom, hogy ennél mindenki többet tud, és ezt kell kihozni magunkból a jövőben. Voltak olyan momentumai a mérkőzésnek, amelyre lehet építeni, a lelkes közönségünk is ilyen. Talán ha egy picivel több szerencsénk van, akkor ezt a meccset megnyerhettük volna.

Hernandez Monleon: – Nagyon okosan játszottunk, koncentrációban, mentálisan erősek voltunk. Amikor problémáink adódtak arra mindig volt jó válaszunk, úgy érzem megérdemelten nyertük meg a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!