Sport

2013.11.09. 09:55

MKC: Szalámis szendvicset ehetnek

Mezőkövesd - A Pick Szeged vendégeskedik szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapatának vendégeként.

Mezőkövesd - A Pick Szeged vendégeskedik szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapatának vendégeként.A két együttes a bajnokság 11. fordulója keretében 18 órától csap össze a mezőkövesdi városi sportcsarnokban.

– A múlttal nem foglalkozunk – jelentette ki a pénteki edzés előtt Avar György, a matyóvárosiak edzője. – Ennek szellemében már nem rágódunk sem a Magyar Kupa-mérkőzéseken, sem a bajnoki összecsapásokon, mert az elemzés ugyan előrevinne minket, de a kesergés nem. Játékunkat sokszor átbeszéltük és innentől kezdve azt a teljesítményt próbáljuk nyújtani, amellyel vissza tudjuk szerezni szép számú közönségünk szimpátiáját. Mert ez döntő, hiszen mi értük vagyunk.

Klasszis ellenfél

A „szalámisokról” tudni kell, hogy a közelmúltban legyőzték a kiváló veszprémieket, s erre itthon rajtuk kívül senki nem képes.

– Klasszis gárda érkezik hozzánk, a Pick alakulatát nem csupán itthon, hanem a kontinensen is jegyzik – állapította meg a kövesdiek szakmai munkájának irányítója. – Az természetes, hogy a Pick Szeged a találkozó esélyese, de nekünk is jut egy nagyon szép feladat: nevezetesen az, hogy részesei legyünk a kézilabda népszerűsítésének. Néhányan azt mondják, hogy az ilyen és ehhez hasonló fellépéseken a szám szerinti eredmény, vagy a különbség nem számít, mert az egygólos kudarcért ugyanúgy nem jár pont, mint a nagyarányú balsikerért. Én erre azt mondom, hogy a gólkülönbség igenis számít, mert profi sportolók vagyunk, a kézilabdából élünk, ennek szellemében létezik önbecsülés is. Szakmai elvárásaimat így összegeztem fiaimnak: legyenek pontos befejezéseink, gondolok a lerohanásokra, a ziccerekre, a szélsőjátékra. Védekezésben egységet kérek, aztán az egész találkozón meg harcosságot és küzdőszellemet. Arra törekszünk, hogy lehetőségeinket könyörtelenül kihasználjuk, ne legyenek túl nagy hullámok a játékunkban, egyenletes produkcióval rukkoljunk ki.

Nem lehet tudni...

A találkozó múltbeli vonatkozása még a 2009/2010-es idényre nyúlik vissza: akkor a Mezőkövesd nagy meglepetésre hazai környezetben pontot szerzett a szegediektől, akiknek másodedzője éppen Avar György volt. Most nem várható, hogy megismétli magát a sporttörténelem – ezt persze valójában soha nem lehet tudni...

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!