Sport

2013.11.11. 09:09

MKC: Gyenge kezdés, jobb folytatás

Kilencgólos vereséget szenvedett szombaton hazai pályán az MKC a férfi kézilabda NB I-ben.

Kilencgólos vereséget szenvedett szombaton hazai pályán az MKC a férfi kézilabda NB I-ben.Ha egy nemzetközi porondon (EHF-Kupa) érdekelt együttes találkozik a magyar élvonal második felében található gárdával, akkor egyértelműek az esélyek.

Csak ámultak

A dél-borsodiakért szorító szurkolók azonban ennek ellenére bíztak abban, hogy azért kapnak „valami szépet" sajátjaiktól és a lefújást követően nem úgy kell elhagyniuk a csarnokot, hogy megmaradt a hiányérzetük. Az első félidő elején csak ámultak a kövesdi drukkerek, hiszen kedvenceik (akik között sérülés miatt Dukic nem volt ott) majdhogynem minden támadásuk végén eladták a labdát, amit a Pick nem használt ki teljesen, azért, mert ezt Kovács J. nem engedte. Nagyon tompán kezdtek tehát Kleisék (1-8), nem voltak jók a passzok, körülményesen ment a támadásépítés, a beállót pedig szinte lehetetlenség volt megjátszani a szegedi magas emberek között. Parrondo a szélen sziporkázott, a vendégek edzője alkalmazta a ,,vészkapus" módszert, emberhátrányban, támadásuknál, lehozta Tatait. 5-13-nál ismét Kovács J. „villogott", a másik oldalon Kurbely volt eredményes átlövésből, mindkettő megérte a tapsot. Pastor mester a huszadik perc tájékára szinte az összes kezdőjátékosát lecserélte, de akik helyettük bejöttek, azok sem rendelkeztek kevesebb tudással. Az első felvonás záró harmadában az is mutatta az MKC javulását, hogy Szepesiék képesek voltak egymás után kétszer is betalálni a vendégek kapujába, mialatt Ancsinék nem.

Nyolc-tíz között

A szünet után egy bátrabb Mezőkövesd folytatta a találkozót, Molnár például ügyelt arra egyik támadásuk során – amely kapufával végződött –, hogy résen legyen a kipattanónál. A bátorság éreztette hatását a nézőtéren is, ez a hozzáállás már jobban tetszett a kövesdi publikumnak (15-23). Kovács J. továbbra is magabiztosan tette a dolgát a gólvonal előtt, reflexei nem ,,rozsdásodtak be" a pihenő alatt. Szűcsék látták, hogy érdemes vállalkozni, ahogyan Benis csuklóból megtekerte a játékszert, élményszámba ment. A két gárda közti differencia nyolc-tíz gól között mozgott és nagyon ,,odamozgott" Vranjes is Grünfeldernek, akit csúnyán leterített. 21-30-nál Szepesi is ápolásra szorult a férfias, de sportszerűtlennek semmiképpen sem mondható küzdelemben. Az MKC ebben a fél órában már több dolgot is felmutatott valós tudásából (ezért is lehetett döntetlen a második félidő), ezt díjazta a nézősereg is, amennyiben ez így folytatódik, akkor Avar György csapata végleg maga mögött tudhatja a junior válogatott ellen elszenvedett kínos vereséget, valamint a Magyar Kupa-búcsút.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Pick Szeged 25-34 (11-20)

Mezőkövesd, 800 néző. V.: Medve, Nagy L.


Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Benis (4), Grünfelder (2), Trivkovic (3), Dobó (3), Kleis (-), Szepesi (1). Csere: Kiss O. (kapus), Gyuris (2), Szűcs (3), Kurbely (5), Molnár (2), Kovács P. (-), Nyitrai (-), Bán (-), Fekete (-). Edző: Avar György.

Pick Szeged: Tatai – Parrondo (7), Balogh (3), Mindegia (2), Zubai (3), Ilyés (1), Kekezovic (3). Csere: Mikler (kapus), Sulc (4), Vadkerti (1), Hegedüs (-), Larholm (2), Blazevic (-), Vranjes (2), Ancsin (3), Gidai (3). Edző: Carlos Pastor.


Kiállítások: 6, illetve 10 perc.


Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3.


Avar György: – Olyan önbizalomhiányban szenvedünk, amelyből egyik pillanatról a másikra csak pozitív dolgok után lehet kilábalni. A mérkőzés első tíz-tizenöt percében pánikszerűen, félve játszottunk, amit a Szeged könyörtelenül kihasznált. Utána meg tudtuk állítani azt, hogy nőjön a különbség és a második félidőben pedig már nem csak a Szeged, hanem mi is szórakoztatni tudtuk a szurkolókat.

Carlos Pastor: – Azzal, hogy jól kezdtünk, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Örülök, hogy mindenki játszani tudott, gyakorolhattunk egy-két dolgot, főleg védekezésben. Gratulálok a hazaiaknak, harcosak voltak, nem adták fel, ha a továbbiakban is így fognak küzdeni, több meccset is meg fognak nyerni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!