Sport

2013.11.06. 09:47

DVTK: Büntetés reklámért, drapiért, sárga lapokért

Félmillió forintot kell fizetnie a DVTK-nak az MLSZ döntése értelmében.

Félmillió forintot kell fizetnie a DVTK-nak az MLSZ döntése értelmében.A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának tegnapi ülésén terítékre került a hét végén Miskolcon megrendezett Diósgyőri VTK – Ferencváros NB I-es összecsapás is. A grémium nem engedélyezett reklám- és politikai tartalmú molinó kihelyezése miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 500 000 forint megfizetésére kötelezte. Lapunk megpróbált utánajárni annak, hogy pontosan miről van szó: amint azt megtudtuk, az első esetben a DVTK megsértette az infrastruktúra-szabályzatot azzal, hogy a mérkőzés előtt engedély nélkül elhelyezte egy cég molinóját a játéktéren, a kezdőkörben. A második esetben az egyik szektor előtt a szurkolók olyan drapériát feszítettek ki, amelyen a Nagy-Magyarország térképen belül egy rohamsisakot viselő katona arcképe látható, a „Hazádnak rendületlenül" felirattal. (Ez a drapéria egyébként már évek óta látható a DVTK hazai és idegenbeli mérkőzésein - A szerk.)

Az MLSZ ezzel kapcsolatban az alábbiakat tette közzé: „A futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye. A klubokkal való közös felelősségünk, hogy a labdarúgás kizárólag a sportteljesítményről, két ellenfél tiszteleten alapuló küzdelméről szóljon. A stadionok lelátói nem lehetnek »felületei« a szurkolástól idegen megnyilatkozásoknak, a futballhoz nem kapcsolódó állásfoglalásoknak."

Színes lapok miatt a Diósgyőri VTK-ra 30 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fegyelmi Bizottság.

ÉM-MI,MLSZ

További büntetések

Szurkolóinak botrányos viselkedése miatt az Újpestet 700 ezer, míg az FTC-t 300 ezer forintra büntette kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. A MLSZ honlapja szerint az Újpestnek azért kell fizetnie, mert vasárnap, a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak, illetve rasszista megnyilvánulásaik voltak. A testület a Szusza Ferenc Stadion D lelátójának egy mérkőzésre történő lezárását is elrendelte, ám ennek végrehajtását december 31-ig felfüggesztette. A bizottság kiemelte, hogy az újpesti klubot sorozatban harmadik alkalommal kellett rasszista megnyilvánulások miatt büntetni, ezért döntött magasabb bírság mellett. Az FTC azért kapott büntetést, mert a ferencvárosi szurkolók megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak és különböző tárgyakat dobáltak a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!