Sport

2013.11.29. 13:46

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Nyerhetnek Kaposváron, ha...

A tabellaszomszédhoz látogat az MVSC női röplabdacsapata.

A tabellaszomszédhoz látogat az MVSC női röplabdacsapata.A női röplabda NB I 14. fordulójában vasárnap 16 órától 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI mérkőzést rendeznek. A két csapat között mindössze egy pont különbség van a tabellán, a somogyiak javára (a 12 csapatos bajnokságban a Kaposvár a 8. helyen áll), és ahhoz, hogy ez eltűnjön, a két csapat esetleg helyet cseréljen, miskolci győzelemre lenne szükség. Van-e ennek realitása? – tettük fel a kérdést Toma Sándornak, az MVSC edzőjének.

– Elég nehéz időszakot élünk, nem szeretek és nem is szoktam panaszkodni, de már elég régen csak 8-10 fővel tudunk edzeni – válaszolta a tréner. – Egyrészt betegségek miatt, ami a hidegebb időjárás beköszöntével még nagyobb számban ,,szedi” a játékosokat. Ezen a héten például Szajkó esett ki emiatt, de a fiatalok közül Bertók, Jobbágy és Kocsis is ugyanezért hagyott ki edzéseket. Aztán vannak az iskolai meccsek, emiatt minden héten 1-2 játékos kihagy tréningeket, és akkor még nem beszéltem a sérülésekről. Ez utóbbi sújtotta Sitkeit, de remélem, hogy ő a jövő héten már el fogja tudni kezdeni a munkát, ugyanis ez esetben, a kialakulóban lévő kezdőcsapattal fogunk tudni együtt dolgozni.

Más szerkezetben

Arra a megjegyzésünkre, hogy a felsoroltak azt jelentik-e, hogy nem sok esélye van a Vasútnak a pontszerzésre, Toma Sándor így reagált:

– Hogy tudunk-e nyerni, pontot szerezni, az sok mindentől függ. Például attól, hogy a kora reggeli indulás után, a hosszú utazás mennyire viseli meg a csapatot. Az biztos, hogy néhány héttel ezelőtt fordított párosításban elszenvedett három szettes vereségért szeretnénk visszavágni, és nem mondom, hogy ebben az új szerkezetben erre nincs esélyünk, mert idehaza is szoros szettekben maradtunk alul. Szerintem azóta stabilabbá vált a játékunk, és bízom benne, hogy a lányok a pályán ezt most igazolják. Az biztos, ahhoz, hogy nyerni tudjunk, mindeninek nagyon oda kell tennie magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!