Sport

2013.11.14. 19:55

A lengyeleket ezúttal Miskolcon fogadják

Miskolc - Szombaton ismét vendégül látják a magyar motorosok a lengyel quadosokat.

Miskolc - Szombaton ismét vendégül látják a magyar motorosok a lengyel quadosokat.Néhány héttel ezelőtt a két nemzet legjobb versenyzői Debrecenben már összecsaptak egymással, akkor a mieink nagy csatában egyetlen ponttal győztek. Ezúttal Miskolcon, a Borsod Volán népkerti pályáján húzzák majd a gázt. A hazai quadosoknak egyébként a Bajnokok az Arénában elnevezésű bajnoki pontversenybe is beleszámít a viadal, aminek a végén bajnokot is avatnak.

- Kemény csapattal érkeznek a lengyelek, fűti őket a visszavágás vágya - fogalmazott a szombati nap előtt Popik János, főszervező. - Mindenki számára emlékezetes marad az előző találkozó, ahol nagyszerűek voltak a mieink. Bízom benne, hogy ezt a teljesítményt a miskolci közönség előtt is meg tudjuk ismételni. A tervek szerint jövőre elindul egy magyar-lengyel közös csapatbajnokság is, ám az is elképzelhető, hogy a németek és a csehek is csatlakoznak hozzánk.

Itt is bajnok lenne

Kazár Miklós néhány nappal ezelőtt még a ralis bajnoki címét ünnepelte a Mecsekben, most pedig a négykerekű motorral is szeretné megnyerni az idén elindított sorozatot.

- Természetesen mindenki azért versenyzik, hogy győzzön, így vagyok ezzel én is. Nagyon várom már a szombatot, hiszen ismét találkozhatunk a lengyelekkel - fogalmazott Kazár Miklós. - Hatalmas élmény volt a legutóbbi futam, ami a nézők számára is rendkívül izgalmasan alakult. Nyilván nehéz lesz megismételni azt a teljesítményt, de mindannyian azon vagyunk, hogy ismét nyerni tudjuk a saját közönségünk előtt. Remélem, hogy nagyon sokan kijönnek és szurkolnak majd nekünk szombaton.

A népkerti Speedway Arénában szombaton a délelőtti órákban az edzéseket rendezik meg, a mért futamok a magyar-lengyel csapatviadalon déli 12 órakor kezdődnek.

- Nagyon izgatott vagyok, mert a miskolci pályán roppant nehéz motorozni - mondta Porkoláb Gergő, a magyar csapat tagja. - Nagyon keskeny a salak, kevés a lehetőség az előzésre. Sajnos a motorom nem készült el, így megint a tartalék quaddal állok oda a rajthoz. A lengyelekkel nehéz fel venni a harcot, de ha olyan csapatmunka lesz, mint az előző versenyen akkor nem lesz gond. Bízom benne hogy rengeteg néző lesz, és mi is hozni tudjuk a megszokott formánkat.

A magyar csapat Kazár Miklós, Tóth Demeter, Kunkli Tivadar, Jarjabka József, Porkoláb Gergő, Régi István, Negyedi Ferenc összeállításban vág neki a viadalnak, a nyolcadik motoros kapcsán azonban még vannak kérdőjelek. A mieink csapatvezetője Bencze Zsolt lesz. A quadverseny után pedig érkeznek a ralisok, az ARK Sprint Miskolc prológjával, tehát az érdeklődők déli 12 órától egészen kora estig szórakozhatnak és izgulhatnak a salakstadionban.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!