Sport

2013.10.14. 13:49

Videó: A bunyó is főszerepben volt a Macik - Érsekújvár meccsen

Miskolc - Botrányosra sikerült az Érsekújvár második miskolci vendégjátéka, ám a győzelmet végül a Jegesmedvék szerezték meg.

Miskolc - Botrányosra sikerült az Érsekújvár második miskolci vendégjátéka, ám a győzelmet végül a Jegesmedvék szerezték meg.A mérkőzés eleje egyértelmű miskolci fölényben telt. Kisebb-nagyobb helyzetek után a 8. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak: emberelőnyben Metcalfe ment el a balszélen, remek centerezését Knox lőtte a kapuba (1-0). Szinte a semmiből egyenlített az Érsekújvár: a 15. percben Korytko maradt egyedül a kapu előtt, és a megkapott korongot egyből a hálóba továbbította (1-1).

Kettő itt, kettő ott

A második harmad 5. percében Podstavek cselezte be magát a kapu elé, és laposan kilőtte a hosszú sarkot (1-2). A 13. percben egyenlítettek a Macik: előnyben Tóth cselezgetett a kapu háta mögül indulva, majd szép mozdulattal mattolta a vendégkapust (2-2). És ha egy üzlet beindul... Egy perccel később Faith kapott zseniális hosszú indítást DeBruyntól, és a szólóját magabiztosan fejezte be, a jobb sarokba bombázott (3-2). Nagy védekezési hibából egyenlítettek a vendégek: másfél perccel a harmad vége előtt egy kapu előtti kavarodásban Korytko kotorta a pakkot a kapuba (3-3).

Levonultak az érsekújváriak

A harmadik harmad egy áthúzódó miskolci előnnyel kezdődött, amiből rögtön gólt is ütöttek: 48 másodperc elteltével a kapu előtt támadt nagy védelmi zavart Metcalfe használta ki (4-3). Gyorsan jött a szlovák válasz, két perc múlva Caladi egyenlített (4-4). Újabb két perc elteltével Dubecre nem figyeltek középen a védők, és a visszapasszolt korongot kapásból lőtte a hálóba (4-5). A 13. percben jött az egyenlítés: emberelőnyben szépen játszották ki a helyzetet a Macik, amelynek végén Faith a hosszú sarokba bombázott (5-5). Ladislav Lubina vezetőedző 55 másodperccel a harmad vége előtt intett a játékosoknak, hogy bevonulnak az öltözőbe. Azt sérelmezte, hogy szerintük az egyik játékosukat megverték, és ezért nem járt kiállítás. Az érsekújváriak, már tavaly is levonultak az egyik mérkőzésükön, majd visszajöttek. Most is így tettek, de csak öt perc elteltével. A maradék időben már gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás.

A kezdőbedobás előtt Ladislav Lubina vezetőedző bekiabált Suchardának, hogy a buli után verje meg Knoxot. " target="_blank">A szlovák védő ennek eleget is tett, sunyi, gyáva módon rávetette magát a mit sem sejtő Knoxra. A bírók ezek után Knoxot is kiállították, sőt még 10 perc fegyelmit is adtak neki, Sucharda végleges kiállítással mehetett az öltözőbe.

A hosszabbítás 3. percében Podstavek gáncsolta el az egyik miskolci játékost, így a szabályok szerint a Jegesmedvék 5 a 3 ellen játszhattak. A kettős előnyt ki is használták: kipasszolták a vendégek védelmét és végül Dubek közelről betalált.


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámky 6-5 (1-1, 2-2, 2-2, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, Népkerti jégcsarnok, 800 néző. V.: Gangel, Haszonits, Székely, Sipos.


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Láda B., Popovics, Ritó, Miskolczi – Hegyi, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (1), Dubek 1 – DeBruyn (3), Budai, Knox 1 (1), Metcalfe 1 (2), Faith 2 (1) – Orosz, Szilágyi, Rafaj, Roczanov, Duschek (k). Megbízott vezetőedző: Mayer Péter.

HC Nové Zámky: Krajcovic – Kowalczyk (1), Siska, Podstavek 1 (1), Dubec 1, Frolik – Sucharda, Hrudik, M. Stefanka, Weissmann, Caladi 1 -Zajac, Pavesic (1), Púchovsky (1), Korytko 2, O. Stefanka (1) – Uhnák, Ruzicka, Vaczlav (k). Vezetőedző: Ladislav Lubina.


Kiállítások: 19 perc + 10 perc fegyelmi (Boyle, Knox) + végleges fegyelmi (Láda), illetve 39 perc + 10 perc fegyelmi (Zajac, Uhnák, Pavesic) + végleges fegyelmi (Korytko) + végleges kiállítás (Sucharda).


Mayer Péter: – Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A mérkőzés során annyi mindenen mentünk át, hogy megérdemeltük a két pontot. A játékon kívül történtek a hoki megcsúfolása volt.

Sucharda Ferenc elnök: – Szégyen ami ma itt történt. A bírók szégyelljék magukat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!