Sport

2013.10.18. 09:22

Nagy csata Knox nélkül

Pénteken és vasárnap is itthon játszanak a Miskolci Jegesmedvék a jégkorong Mol Ligában.

Pénteken és vasárnap is itthon játszanak a Miskolci Jegesmedvék a jégkorong Mol Ligában.Mindkettő hazai találkozó lesz: ma 18.30-tól az Újpest „lép fel” a Népkertben, vasárnap pedig a brassóiak érkeznek (kezdés szintén 18.30). Csütörtökön ellátogattunk a sárga-feketék edzésére, amely után először Jordan Knoxot faggattuk, aki a legutóbbi, Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen négy gólt szerzett:

– Nehezen indult számomra a szezon, ami bosszantott, azonban most örülök, hogy végre jó formában vagyok, hogy megtaláltam önmagam – kezdte a kanadai légiós. – Elég nagy váltás volt nekem ez a magyarországi lehetőség, hiszen bele kellett szokni magába a közegbe, az itteni kultúrába és a pálya mérete is más, mint otthon. Szeretnék a továbbiakban is hasonlóképpen játszani, megfelelni a klub, illetve a magam elvárásainak.

A 26 éves csatárt megkérdeztük a Mol Ligáról, továbbá azt is jeleztük, hogy úgy tűnik, felfigyeltek rá az ellenfelek – értve ezalatt a keménységet vele szemben.

– Láttunk már minden csapatot néhányszor, valamennyiük más, másfajta hokit képvisel – folytatta Jordan Knox. – Mi egy fiatal társaság vagyunk, éppen ezért a gyorsaságunkra kell építeni, hogy az kijöjjön a jégen. A másik dologra azt tudom mondani, hogy voltam olyan klubban korábban, ahol „top” játékosnak számítottam és olyanban is, ahol többen voltak jó szinten. Az én filozófiám az, hogy ha kilépek a pályára, akkor igyekszem helyzeteket, történéseket generálni, amennyiben adódik egy kis bunyó, azt is felvállalom, hiszen a hokiban sok mindennek kell lenni: keménynek, ügyesnek, magabiztosnak, szituációtól függően.

A Jegesmedve-fanok azonban az elkövetkezendő négy összecsapáson nem találhatják majd meg a névsorban a 9-es mezt viselő korongost, ugyanis a Mol Liga fegyelmi bizottsága a vasárnap, az egyik érsekújvári játékos ellen elkövetett szabálytalansága miatt négy meccsre eltiltotta Jordan Knoxot – vagyis csak a Macik erdélyi túráján (október 27-28.) térhet vissza.

Hattal megbékélne

A csütörtöki foglalkozáson a szlovák Juraj Faith-ot sem láttuk, róla Mayer Péter megbízott vezető azt mondta, hogy beteg. A trénernek feltettük azt a kérdést, hogy miért változott meg a csapatkapitány személye? Mint ismeretes, az évad előtt Hegyi Ádám kapta a „C” jelet, ám az utóbbi mérkőzéseken már Tyler Metcalfe töltötte be ezt a szerepkört.

– Az edzőváltás kapcsán a klub vezetése sok mindent átbeszélt és ekkor született meg ez a döntés is – nyilatkozta Mayer Péter, akivel ezt követően már az „eseménydús” (rengeteg kiállítás az Érsekújvár ellen, nyolc gól idegenben, a Ferencvárosnál…) összecsapásokról ejtettünk szót. – A szurkolók biztosan jól szórakoztak… A sportban az események nem tudhatóak előre, van, amire van ráhatásunk, ez a saját játékunk és van, amire nincs.

A népkertiek az utolsó három mérkőzésükön (Dunaújváros, Érsekújvár, Ferencváros) öt pontot gyűjtöttek, s miután ismét három összecsapás áll előttük (az Újpest és a Brassó elleni csatát egy hétfői, újabb FTC-vel szembeni meccs követi), megkérdeztük Mayer Pétert, hogy hány egységgel lenne elégedett?

– A hattal már megbékélnék… – válaszolta. – Húzzuk be előbb az Újpestet, aztán nézzük a többit, melyeken biztosan lesz szavuk a riválisoknak is.

ÉM-MI


Dobj egy macit!

Magyarországon a Miskolci Jegesmedvék honosították meg a Tedd Bear Toss, azaz Dobj egy macit! akciót 2009. február 15-én. A hagyományt idén is folytatja a klub, így a mai, Újpest elleni meccsen immár jubileumi, ötödik alkalommal repülhetnek a plüssállatok a jégre az első hazai gólnál – amennyiben nem esik találat, úgy a találkozó legvégén, az utolsó dudaszó pillanatában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!