Sport

2013.10.01. 12:41

Esélyt kapott és élt vele a mezőkövesdi kapus

Mezőkövesd - Horváth Tamás volt a mezőny legjobbja a Paks – Mezőkövesd NB I-es labdarúgó mérkőzésen.

Mezőkövesd - Horváth Tamás volt a mezőny legjobbja a Paks – Mezőkövesd NB I-es labdarúgó mérkőzésen.A kapust a 16. percben – miután Szántai Leventét, a kezdőként pályára küldött hálóőrt kiállította a játékvezető – kényszerből dobta harcba Véber György vezetőedző.

– Amikor Kassai felmutatta Levinek a piros lapot, rögtön felálltam a kispadról, mert tudtam, hogy én következem – kezdte Horváth Tamás. – Miközben vetkőztem, társaim bíztattak, hogy „csak nyugi, ne félj, jó leszel”... Rajtam pedig az futott át, hogy kaptam egy esélyt: itt az alkalom arra, hogy bebizonyítsam, mit tudok. Persze, mivel sportember vagyok, az is megfordult a fejemben, hogy nem így, más kiállítása miatt akarok pozícióba kerülni. Mire leperegtek bennem ezek a lelkiző pillanatok, már a háló előtt álltam, majd jött Simon Attila fejese, amelyet bravúrral sikerült mentenem. Ez a momentum döntő volt a teljesítményem szempontjából, ugyanis az első jó labdaérintés nekem mindig megnyugvást és magabiztosságot ad, amelyből később építkezem.

A büntetőbe is beleért

A cserekapus a hosszabbítással együtt mintegy 78 percen át, egy kivételével valamennyi lövést és fejest hárította.

– Simon 11-esét sajnos nem tudtam megfogni – folytatta Horváth Tamás. – Bár jó irányba vetődtem, de csak érinteni tudtam a labdát, kiütni nem. Ettől függetlenül a meccs szépen „lecsorgott”, ikszeltünk, az öltözőben pedig kivétel nélkül mindenki gratulált nekem. Jöttek a játékosok, a vezetők, a szakmai stáb tagjai, akik egy emberként szorongattak, én pedig nagyon boldog voltam, jólestek az elismerő megnyilvánulások. Pár perces megbeszélést is tartottunk, ezen Véber György hangsúlyozta, hogy nagy fegyvertényt hajtottunk végre, remek csapatmunkával, egymást segítve, csúszva-mászva harcoltuk ki a döntetlent úgy, hogy tíz emberrel is veszélyes kontrákat vezettünk. Az összecsapás óta sokan hívnak, köszönhetően a televíziós közvetítésnek, amely révén nagy publicitást kaptam.

A kövesdiek buszán hazafelé nem tartottak lakodalmat, a találkozó hősének szavait idézve ezt majd akkor teszik, ha megnyerik a bajnokságot.

– Filmet néztünk, beszélgettünk, szóval nem szálltuk el, igencsak józanul ítéltük meg a paksi eseményeket – összegzett Horváth Tamás. – Megyünk tovább, hosszú még a bajnokság... Ha Levit eltiltják, akkor szinte bizonyos, hogy a hétvégén a DVTK ellen is én védek majd. Amennyiben így lesz és a mester bizalmat szavaz nekem, akkor Diósgyőrött – várhatóan sok ezer néző előtt – ugyanúgy akarok szárnyalni, mint Pakson.

ÉM-KT


Számokban

A 26 éves Horváth Tamás korábban 3 NB I-es találkozón szerepelt az Újpest színeiben. Mezőkövesden péntekig 2 Liga- és 3 Magyar Kupa meccsen állt a háló előtt, „matyóként” Pakson debütált az élvonalban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!