Sport

2013.10.03. 11:28

Cegléden folytatja Áronné Kati

Miskolc - A miskolci sportiskola serdülő csapatától a DVTK szerdai ellenfelének kispadjáig vezetett az útja.

Miskolc - A miskolci sportiskola serdülő csapatától a DVTK szerdai ellenfelének kispadjáig vezetett az útja.Nem egészen két hete írtunk arról, hogy a Miskolci Városi Sportiskolánál nem tartanak igényt Áron Balázsné, Kati kosárlabdaedző munkájára, aki 9 évnyi sportiskolázás, illetve az ezt megelőző, a DVTK felnőtt csapatánál eltöltött edzősködés, valamint a diósgyőri játékosként eltöltött több mint két évtizedes pályafutása után, összességben a sportágban lehúzott 44 évét követően maradt kosárlabda nélkül. A néhány nappal ezelőtt lapunknak meglehetősen keserűen nyilatkozó edzőnőre kedden már rá sem lehetett ismerni.

– Edzésről és jövök és már rohanok is a másikra, megfordult velem a világ, itt vagyok Cegléden, ma álltam munkába – sorolta Áronné Kati, aki arra a kérdésre, hogy miként került oda, a következőket felelte: – A velem készült cikk megjelenése után kerestek meg Ceglédről, a múlt héten eljöttem egy beszélgetésre, és itt nagyon kedvesen, szívélyesen fogadtak, az első perctől éreztették velem, hogy számítanának rám. Bevallom, nagyon jól esett, egy darabig el sem hittem, hogy ez megtörténhet, de ma már tudom, hogy ez nem egy tündérmese. Olyan feladatot kaptam, ami felfrissíti az agyamat, már az első napon átérezhettem, hogy milyen nagyszerű dolog újra belelendülni egy mozgalmas életvitelbe.

Arra a kérdésre, hogy milyen feladattal bízták meg a ceglédi klubnál, Áronné, Kati azt válaszolta, hogy a felnőtt csapatnál a másodedzői teendők ellátása mellett az utánpótláscsapatok felügyelete tartozik majd hozzá, valamint az utánpótlás gárdák közül a tini és a kenguru csapatnak az edzéseit kell megtartania, illetve a helyi iskolákba kitelepített ,,Dobd a kosárba!" projektben kell kapcsolattartónak lennie. Ezután azt kérdeztük tőle, hogy nehéz volt-e meghozni ezt a döntést, hiszen több mint 40 éve él Miskolcon, és most az új feladata ellátásához költöznie kell.

– Ezen meditáltam a legtöbbet. Szerintem még soha nem gondoltam át ennyire alaposan egy döntésemet, de végül arra jutottam, hogy el kell vállalnom ezt a feladatot. A mai pörgést látva azt hiszem nem nagyon lesz időm a honvággyal foglalkozni – felelte az edzőnő, aki arra a kérdésre, hogy a miskolci sportiskolára most miként gondol, a következőket mondta: – Miután a volt csapatom elbúcsúztatott, értek még meglepetések, úgyhogy a harag kiveszőben van belőlem. Egy komoly beosztású ember keresett meg azzal, hogy esetleg lenne vissza út, de szerintem ezek után számomra már nem lenne ott hely, ráadásul addigra én már döntöttem, elfogadtam a ceglédiek ajánlatát.


A DVTK ellen

A Ceglédi EKK felnőtt csapata szerdán az Aluinvent-DVTK ellen játszott meccset, és a Pest megyei klub kispadján először foglalt helyet Áronné Kati. A mérkőzés előtt kérdeztük a a kosárlabdaedzőt.

– Érdekes esemény lesz, ettől már csak az lesz érdekesebb, ha majd Miskolcon fogok az ellenfél kispadján ülni, de ez van, nekem ez a feladatom, és erre kell összpontosítanom – mondta edzőnő. – Annyit azonban még mindenképpen szeretnék elmondani, hogy köszönöm azoknak akik az elmúlt napokban biztattak. Úgy érzem nagyon sokan voltak mellettem, és ez számomra nagy meglepetés volt, mert nem gondoltam, hogy nyilatkozatomnak ilyen hatása lesz. Örömmel töltött el, hogy nem vagyok úgy elfelejtve, ahogy azt néhány napja még hittem.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!