Sport

2013.10.31. 15:10

Az UEFA is kiemelte a DVTK teljesítményét

Terjedelmes cikket közölt az uefa.com, melyben méltatják a csapat teljesítményét és visszautalnak a diósgyőri aranycsapat eredményeire.

Terjedelmes cikket közölt az uefa.com, melyben méltatják a csapat teljesítményét és visszautalnak a diósgyőri aranycsapat eredményeire.

"Újabb aranykorra éhes Diósgyőr" címmel közölt cikket a szövetség honlapja a miskolci csapat bajnoki menetelése kapcsán. Nem túl gyakori, hogy magyar klubok eredményeiről cikkez az UEFA, ezért is bír jelentőséggel a szerdán közölt írás. A DVTK bajnoki menetelése nem csak idehaza számít kuriózumnak, hanem Európában is, ezért a megkülönböztetett figyelem.

– Úgy érzem, a játékosaim elkezdtek hinni a képességeikben, elhagyták a sikertelen gondolkodást – idézik Sivic Tomislav mondatát, aki hozzá teszi, hogy a labdarúgók hitének visszaadása volt az egyik legnehezebb feladata érkezését követően.

A cikk arra is kitér, hogy noha a csapat az első helyezettet üldözi a bajnokságban, idehaza nem mernek róla bajnokaspiránsként beszélni, ahogy a klubnál sem téma a bajnokság megnyerése, ugyanakkor teljesítményüket a diósgyőri aranycsapathoz mérik, mely a 70-es évek végén dominált az ország labdarúgásában.

Bene Ferenc pályaedző is megszólal a cikkben, mint mondja az előzőekhez képest sokkal motiváltabb csapattal és a keret adta számos variációval tudnak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!