Sport

2013.10.22. 14:54

A római farkasok nyomában a DVTK

A ,,nullázás" páratlan, a győzelmi sorozat nem, szombaton este Szombathelyen folytathatja remek szériáját a Diósgyőr.

A ,,nullázás" páratlan, a győzelmi sorozat nem, szombaton este Szombathelyen folytathatja remek szériáját a Diósgyőr.A DVTK NB I-es labdarúgó csapata szombaton – zsinórban – hetedik alkalommal is győzött az élvonalbeli pontvadászatban, ráadásul ismét úgy, hogy nem rezdült meg a hálója. Az Észak-Magyarország végigböngészte az európai elsőosztályú bajnokságokat és olyat nem talált, hogy egy gárda egymás után úgy nyert hétszer, hogy közben nem kapott gólt. A ,,legközelebb" a Diósgyőrhöz ebben a tekintetben a Serie A-t vezető AS Roma állt, amely eddigi nyolc csatáját megnyerte, ezek közül hetet ,,nullára", mindössze a harmadik fordulóban a parmaiak voltak képesek egyszer betalálni a kapujukba. A spanyol La Ligában, a Barcelona nyolc siker után csak ikszre volt jó az Osasuna ellen, az őket üldöző Atletico Madrid pedig hasonló számú győzelmet követően veszített az Espanyol otthonában, míg Oroszországban a Zenit hasonlóan hétszer nem kapott ki.

Az észt bajnokságban (amely más rendszerben zajlik, mint a magyar és csupán három forduló van hátra) a Levadia Tallinn kétszer is produkált egy nyolc-nyolc találkozóból álló nyertes szériát – április 13. és május 24., illetve augusztus 9. és szeptember 21. között. Kilenc zsinórban megszerzett győzelmet tud felmutatni a moldovai Sheriff (augusztus 11.-október 7.). Belgiumban a listavezető Standard Liége hat nyertes, kapott gól nélküli összecsapással nyitott, amihez hozzátett még hármat, csakhogy két találkozón eredményesek voltak riválisai is, a remek periódust a Waregem elleni 1-0-s fiaskó zárta le október 6-án. Litvániában is vége felé közeledik a 2013-as küzdelemsorozat, ahol a Zalgiris május 22. és augusztus 25. között 11-szer nyert (ezen belül négy, kettő, valamint három mérkőzésen maradt érintetlen a hálója).

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!