Sport

2013.09.22. 15:51

Mezőkövesd: las-sú tánc

A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Kaposvárt fogadta szombaton este a Mezőkövesd.

A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Kaposvárt fogadta szombaton este a Mezőkövesd.Az eddig hét fordulóban mindössze egyetlen pontot szerezett, sereghajtó Kaposvári RFC vizitált az előző fordulóban a Honvéd elleni, idegenbeli győzelmet elérő Mezőkövesdnél. Így elvileg a hazaiak számítottak a találkozó esélyesének. Egészen addig, amíg el nem kezdődött a meccs. A csapatoknak a mérkőzés előtti köszöntésénél elhangzott éljenezés talán még ott volt a levegőben, amikor már a Kaposvár vezetett. A vendégek gyors passzokkal, futással kezdték a találkozót, és ennek volt eredménye az első találat. De ettől nem ébredt fel a hazai gárda. Olyannyira nem, hogy valamivel több mint egy perccel az első bekapott gól után, még egyet bevételeztek. Hogy az első három és fél perccel, hogy fognak elszámolni a kövesdi futballisták nem tudni, ahogy azt sem, hogy néhányan közülük a folytatásban mutatott halvány produkciójukra milyen mentséget tudnának felhozni. Olyan volt a meccs, mintha a két csapat kétféle táncot lejtene, a kaposváriak rock and rollal kezdtek, miközben a kövesdiek csak lassúztak. A vendégek hadrendje érdekes volt: a három védő előtt, akik belül helyezkedtek el, három további, elsősorban védekezéssel megbízott játékos helyezkedett el, akik közül a középső előszűrőt játszott, a mellette lévők pedig védekezésben visszahúzódtak a hátsó hármashoz, támadásban a két középpályás mellé léptek fel, elöl pedig két támadó igyekezett bajt keverni. Pontosabban a két korai találat után már nem is annyira. A jelentős hátrányba került Kövesdnek eltartott egy darabig, amíg sikerült annyira összeszednie magát, hogy épkézláb támadásokat építsen fel, de a Kaposvár sem mondott le a további gólszerzésről, fegyelmezett játékukkal uralták a meccset.



Fordulás után

A térfélcserét követően a hazaiak is három védős játékra álltak át, Menougong becserélésével a támadók száma is ugyanennyi fő lett. Valamelyest javult a Kövesd játéka, nagyobb elánnal játszottak, mint az első félidőben, de aztán megkapták a harmadik gólt, aminek a körülményei nagyon is jellemzőek volt az egész meccsre, ugyanis a Babicnak a kapufáról kipattanó lövésénél a vendégjátékosok reakcióideje sokkal gyorsabb volt. A háromgólos hátrányba került borsodi együttes számára innentől kezdve a becsületgól megszerzése lehetett a reális cél. Volt néhány lehetőségük ennek megszerzésére, Gévay például a kapufát találta el, de a fellazult védelmükkel szemben a somogyiak is kidolgoztak néhány ziccert. Már már úgy tűnt, hogy Kövesdtől ezúttal nem futja még szépítésre sem, amikor a meccs hajárjában Ranilovic egy ziccert szabálytalan módon hatástalanított, és ezzel nem csak 11-est hozott össze a hazaiaknak, hanem idő előtt el kellett hagynia a pályát, kiállítása miatt. Az extra játékidőben végül csak betalált a Kövesd, de ennek a meccs végkimenetelét tekintve semmiféle jelentősége nem volt.

Hiába volt fent egy hétig a hullámok tetején a dél-borsodi csapat, a Honvéd legyőzése után, és nézett felülről a fuldokló kaposváriakra a meccs előtt, kiderült, hogy széljárás könnyen megfordul, és ha valaki nem figyel...

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Kaposvári RFC 1-3 (0-2)

Mezőkövesd, 1600 néző. V.: Becséri (Farkas B., Aradi).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai (5) – Búrány (5), Hegedűs D. (5), Fótyik (5), Gévay (5) – Farkas B. (4) – Kiss M. (4), Bognár I. (5), Pilibaitis (4) – Harsányi (5), Balajti (5). Vezetőedző: Véber György.

Kaposvári RFC: Ranilovic (7-2=5) – Kovács O. (6), Lucas (6), Zámbó (6) – Okuka (6), Addo (5), Bőle (6) – Babic (5), Thian (5) – Balázs B. (6), Markus (7). Vezetőedző: Prukner László.

Csere: Búrány helyett Menougong (6) a 46., Thian helyett Oláh L. (-) a 62., Bognár I. helyett Petneházi (-) a 64., Addo helyett Jánvári (-) a 71., Balajti helyett Olasz (-) a 72., Markus helyett Haruna (-) a 78. percben.

Sárga lap: Thian a 37., Markus a 44., Gévay az 57., Lucas a 85., Ranilovic a 87. percben.

Kiállítva: Ranilovic a 90. percben.

Gólszerző: Thian (0-1) a 2., Markus (0-2) a 4., Balázs B. (0-3) az 59., Harsányi, 11-esből (1-3) a 91. percben.


Véber György: – Kollégám azt mondja a csapatomat sokkolta ez a két gól, engem, engem sokkolt. Már 3:20-nál kétgólos hátrányban voltunk... A huszadik másodpercben üvöltöztem, mert a játékosaim, mint az őrgrófok... Ha ez még legközelebb is megtörténik olyan lejtőn indulunk el... Elképesztő, hogy egy csapat csak két hétig tud koncentrálni... Alázattal, a Kispest ellen rossz játékkal simán nyertünk, most meg kimegyünk és egy ilyen félidőt produkálunk. A második játékrész veszett fejsze nyele volt, csak futottunk az eredmény után. A mai magyar futball ilyen karakterekből áll, nem tudok semmi jót mondani a meccsről.

Prukner László: – A korán rúgott két gólunk sokkalta a hazai a csapatot, egyszer már nekünk is lehet szerencsénk. Utána taktikusan tudtunk játszani és az akaratunknak köszönhetően ezt a meccset meg tudtuk nyerni. Ez reménysugarat ad, hogy elindulhassunk felfelé. Gratulálok a csapatnak.

Percek, események

2. perc: A jobb oldalról, az alapvonal közeléből Markus adta be a labdát középre, ahol tíz méterre a a kaputól Thian félfordulatból egyből kapura bombázott, a labda pedig a bal felső sarokban akadt meg, 0-1.


4. perc: Fordított szereposztás: ezúttal Thian ugratta ki középen Markust, a védők mögé került vendégjátékos pedig 15 méterről bombázott a kapu jobb oldalába, 0-2.


59. perc: A kaputól 23 méterre jobbra Babic végezhetett el szabadrúgást, remekül eltalált lövése a bal kapufa és a felső léc találkozásáról vágódott vissza a mezőnybe. A labdára több vendégjátékos is startolt, közülük Balázs B. érte el, aki nyolc méterről az üres kapuba lőtt, 0-3.


90. perc: Olasz került ziccerbe a kapu torkában, akit Ranilovic kapus szabálytalanul tartóztatott fel, a játékvezető 11-est ítélt és kiállította a kapust. Mivel cserelehetősége már nem volt a vendég együttesnek, a mezőnyjátékos Haruna állt be a kapuba.


91. perc: Harsányi végezte el a büntetőt, aki a jobbra mozduló vészkapust becsapva a kapu közepébe gurított, 1-3.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!