Sport

2013.09.18. 19:22

Ki ezért, ki azért vágyik az OB I-be

A játékosedző állítja: csak rajta és a pólósokon múlik, hogy meddig jutnak el.

A játékosedző állítja: csak rajta és a pólósokon múlik, hogy meddig jutnak el.A szombaton 11 órakor, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában kezdődő Cegléd elleni mérkőzéssel megkezdi a férfi vízilabda OB I/B 2013/2014-es bajnoki idényét Miskolci Vízilabda Club csapata. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót szerdán az együttest működtető gazdasági társaság, az MVLC Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. Elöljáróban Szabó László ügyvezető ejtett szót a közelmúltról, majd ugyanezzel kezdte Bachner András szakmai igazgató is, aki ezt követően egyenként bemutatta a keret tagjait. Többen közülük ott is voltak az eseményen, ám néhányan munka, mások iskolai elfoglaltság miatt nem tudtak megjelenni a helyszínen. Az új igazolások zöme Egerből érkezett, érkezik, jobbára a tavaly OB I-es, ott bennmaradt, de a következő idénytől anyagi okok miatt visszalépő EKF-EgerFood-Imolától.

Marad a hosszú szünet

Binder Szabolcs játékos-edző az alábbiakat jelentette ki a tájékoztatón:

– Tavaly elkezdtük az építkezést, leraktuk az alapokat, de most elindulunk egy komolyabb úton. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, szeretnénk megfelelni az elvárásoknak, csupán rajtam és a játékosokon múlik, hogy meddig jutunk el.

Török Viktor, az MVLC csapatkapitánya hozzáfűzte: csak rövid ideje dolgoznak együtt, ám azt már látni, hogy egy jó baráti közösség verbuválódott össze.

– Akik az OB I-ből jöttek, azok nyilvánvalóan szeretnének oda visszakerülni, akik pedig még nem jártak ott, mint ahogy én sem, szeretnénk feljutni, ami nekem nagy álmom – szögezte le a lövő.

Arról már korábban írtunk, hogy a csapat fő támogatója az önkormányzat, úgymond ,,soron" 12 millió forintot biztosít a város az MVLC-nek, két részletben. Emellett dolgoznak azon, hogy egyéb külső pénzügyi forrást is találjanak, amennyiben ez sikerül, konkrét megállapodás történik, közölni fogják a nyilvánossággal. Bachner András egy, az Észak-Magyarországnak hetekkel ezelőtt adott interjújában határozottan megfogalmazta célt – és amit szerdán megismételt –, ez nem más, mint a feljutás kivívása.

A lebonyoításról annyit: két csoportban (a miskolciakat az ,,A" jelűbe sorolták be) tíz-tíz csapat harcol az alapszakaszban, aztán az 1-3. helyezettek innen is, onnan is, vívnak egy újabb kört az 1-6. helyért. Ide az azonos csoportbeliek továbbviszik az egymás ellen elért eredményeket. Az első helyezett alakulatnak lesz joga elindulni az OB I 2014/2015-ös szezonjában. Egy éve nagy szünet volt az őszi és a tavaszi évad között, ezt idén sem küszöbölték ki, vagyis november 23. és 2014. március 14. között szünet lesz a bajnokságban – ami nem igazán nyerte el a miskolci szakemberek tetszését.

Az MVLC mérkőzéseit a nézők továbbra is ingyen tekinthetik meg.

ÉM-MI


Az MVLC sorsolása

  • 1. forduló (szeptember 21., szombat, 11.00): Miskolci VLC – Ceglédi Vasutas
  • 2. forduló (szeptember 28., szombat, 11.00): Kecskeméti SI – Miskolci VLC
  • 3. forduló (október 5., szombat, ?????): Miskolci VLC – EKF-Imola
  • 4. forduló (október 12., szombat, ?????): Miskolci VLC – Pécsi VSK-Füszért
  • 5. forduló (október 19., szombat, 11.30): Honvéd Utánpótlás VSE – Miskolci VLC
  • 6. forduló (október 26., szombat, ?????): Miskolci VLC – BVSC-Zugló
  • 7. forduló (november 9., szombat, ?????): Érd-MAFC – Miskolci VLC
  • 8. forduló (november 16., szombat, ?????): Miskolci VLC – Tatabányai Vízmű SE
  • 9. forduló (november 23., szombat, 11.30): Angyalföldi Sportiskola és DSE – Miskolci VLC
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!