Sport

2013.09.27. 13:54

Aluinvent-DVTK: Ugyanazzal a filozófiával, felfogással

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-csapata pénteken megkezdi a 2013/2014-es szezonját. A piros-fehérek ellenfele a Közép-Európai Liga keretében a szlovák MBK Ruzomberok együttese lesz 18.30-tól. Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző úgy érzi, pályafutásában nagy állomás lehet az idei szezon.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-csapata pénteken megkezdi a 2013/2014-es szezonját. A piros-fehérek ellenfele a Közép-Európai Liga keretében a szlovák MBK Ruzomberok együttese lesz 18.30-tól. Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző úgy érzi, pályafutásában nagy állomás lehet az idei szezon.

Peresztegi Nagy Ákos tavaly nyáron kezdte el a munkát Miskolcon és komoly eredményeket ért el a csapattal. Azonban az idei holtszezonban már azon dolgozott – a klubvezetéssel egyetemben –, hogy a tapasztalatokat felhasználva, azokat hasznosítva egy még jobb együttest építsen(ek).

– A támogatók és a klub irányítói részéről egyértelműen az az elvárás fogalmazódott meg, hogy olyan keretet rakjunk össze, amely képes elérni a meghatározott célokat – fogalmazott az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy az erősítés jól sikerült, augusztus óta végezzük azt a munkát, amely révén össze lehet rakni a csapatot. Tavaly ugyanilyenkor azt mondtam, hogy december végén, január elején érhetjük el játékban azt a szintet, amilyenen kosárlabdázni szeretnénk. Ez végül is így történt, hiszen ebben az időszakban, ekkortól voltunk igazán hatékonyak, eredményesek. Idén picivel gyorsabban kell haladnunk, mert február elején véget ér a Közép-Európa Liga alapszakasza, amely meghatározza a továbbiakat a magyar bajnokságban. Aztán ott leszünk az Európa Kupában is, ahol minimális tervünk a csoportból való továbbkerülés. A külföldiek három hete vannak velünk, szóval ennyi idő alatt nem igazán lehet csodát tenni, de jó úton járunk, ezt megmutatta a kassai torna is, amelyen megfigyelhetőek voltak azok a pozitív dolgok, amiket a későbbiekben szeretnék viszont látni.

Közös nevező

A szakembertől megkérdeztük azt is, vajon mennyire viseli el a ,,terhet", hogy komoly eredményeket kell hoznia a csapattal?

– Voltam már hasonló helyzetben Székesfehérváron, az Albacompnál, ahol minden szezonban a bajnoki cím megszerzése volt a cél – tette hozzá Peresztegi Nagy Ákos. – Az akkor megélteket, tapasztaltakat elő lehet venni, remélem, kamatoztatni tudom őket. Magamban, magamon nem érzek különösebb izgalmat, stresszt, nem egy meccsen múlnak majd a történtek. A klubvezetés részéről eddig is megkaptam a szükséges türelmet, bizalmat a munkához, hiszem, hogy az elvárásoknak meg tudok felelni, de nem csak én, hanem a csapat is. A huszonnegyedik idényemet kezdem edzőként, de ennek ellenére fiatal trénernek tartom magam, úgy érzem, a pályafutásomban nagy állomás lehet a 2013/2014-es szezon.

Mi várható a pályán, más taktikával, elképzelésekkel fog-e játszani a Diósgyőr, mint az előző évadban? – erről is faggattuk Peresztegi Nagy Ákost.

– Az edzőknek, így nekem is van egy filozófiám, s miután maradtam Miskolcon, így ebben nem lesz változás – mondta az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – A nyáron is, amikor kerestük a játékosokat, néztük őket videón, ezen felfogás mentén próbáltunk gondolkodni és igazolni. Ahányan jöttek, annyi féle edzővel dolgoztak együtt korábban, tehát meg kell, kellett találni azt a bizonyos közös nevezőt. Ezt csiszolgattuk, csiszolgatjuk, s ha változtatni kell valamin, akkor megtesszük, azért, hogy az adott játékos tudása maximumát érvényesíteni tudja a pályán.

A szakember beszélt arról is, hogy a ,,többfrontos harc" közül a magyar bajnokságot tartja a legfontosabbnak, illetve bízik abban, hogy a sorozatterhelés (sűrűn lesz heti két mérkőzése a Diósgyőrnek) nem lesz negatív hatással a játékosokra, a teljesítményükre.

ÉM-MI


Játékosok mondták

Brittainey Raven: – Örülnék neki, ha meg tudnám ismételni a tavalyi teljesítményemet, de nem ez a fontos, hanem az, hogy a csapat győzzön, ehhez szeretnék hozzájárulni.


Liene Jansone: – Új ország, új lehetőségek, új arcok, új edző, új szisztéma... Össze kell csiszolódnunk, de már nagyon várom a szezonkezdetet.


Czank Tímea: – Jól érzem magam Miskolcon, jó döntést hoztam, amikor a Diósgyőrhöz igazoltam. Szép feladatok várnak ránk, sok munka van még előttünk, de ez egy jó csapat.


Az Aluinvent-Diósgyőri VTK élvonalbeli kosárlabda-csapatának 2013/2014-es programja.


Az Aluinvent-Diósgyőri VTK élvonalbeli női kosárlabda-csapatának 2013/2014-es játékoskerete.


Miskolc - Idehaza bajnoki döntőbe jutás, az Európa Kupában a 8 közé kerülés a cél.


Miskolc - Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt a diósgyőri női kosárlabdacsapat, amelyen kiderült, hogy a négy fronton (Európa Kupa, Közép-Európa Liga, NB I, Magyar Kupa) harcoló piros-fehér gárdának mostantól új névadó szponzora van, így az Aluinvent-DVTK nevet használják majd a 2013/14-es évadban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!