Sport

2013.09.15. 21:26

Albrecht-MVSC-MVSI: Nem lettek jobbak péntek óta

Miskolc - A női röplabda NB I 3. fordulójában a miskolci vasutasok a kaposvári egyetemistákat fogadták vasárnap.

Miskolc - A női röplabda NB I 3. fordulójában a miskolci vasutasok a kaposvári egyetemistákat fogadták vasárnap.Az első két forduló csalódást keltő eredményei után (a Veszprémet épphogy sikerült legyőzni öt szettben, a Palotától pénteken három szettben kikaptak) az Albrecht-MVSC-MVSI az első rendes, három pontos győzelmére készült a kaposváriak ellen. Immár Kovács E.-vel a soraiban, ugyanis a két nappal ezelőtti bajnokit betegség miatt kihagyó vasutas erősség vasárnap már ott volt a pályán. A mostani összecsapás eleje úgy kezdődött, ahogy azt a miskolciak remélték, jó ütéseikkel elhúztak a kissé mélázó somogyiak ellen (7-2). Csakhogy ezt követően ébredezni kezdtek a vendégek, és a közepestől rosszabbul védekező MVSC-vel szembeni hátrányukat fokozatosan csökkentették. Az első technikai időnél még a hazai vezettek, de aztán zsinórban három pontot legyártott a Kaposvár (8-8). Innentől kéz a kézben haladtak a felek, a következő technikai időnél viszont – a meccs folyamán először – az egyetemistáknál volt az előny (15-16). Mivel a vendégek a hálónál sokkal jobbak voltak, a hazaiak sánca pedig sehogy sem akart összeállni, és egymás után kapták az átejtéseket, a végjáték kiélezett küzdelmében, a nagyobb akarással játszó látogatók 24-24 után behúzták a szettet.

Időkérések

A második szett elején is jobban játszottak a vendégek, a miskolci együttes tagjainak ütésfogadása katasztrófális volt (1-4). Aztán 2-6 után az egyetemisták túlmelegedtek, nagy buzgalmukban néhány pontot odaajándékoztak a pályaválasztónak, de az első technikai időnél ettől függetlenül ők álltak jobban (6-8). Ezt követően az MVSC ,,elfelejtett visszajönni” a pályára, és amikor 4 pontra nőtt a kaposváriak előnye, hazai időkérés következett (8-12). Ez csak kicsit használt, mert a következő technikai időnél már hat volt közte (10-16), majd amikor innen egymás után három hazai pont következett, vendég időkérés miatt szakadt meg a játék (13-16). Ugyanezen ok miatt lett szünet 16-18-nál, 16-20-nál pedig Toma edző is egy rövid tanácsadással próbálta megállítani csapata süllyedését. Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy eredménnyel, de hiába jött fel a végjátékban 1 pontra a hazai gárda (21-22), innen a pontosabb ütésekkel dolgozó somogyiak következtek két egységgel, és ez a lélektani plusz elég volt nekik az újabb játszmagyőzelemhez.

A harmadik etap elején egy darabig élt a remény arra, hogy új meccs kezdődik az MVSC számára (3-0), de 5-2 után egyenlítettek a vendégek. A szett első technikai idejénél még a hazaiknál volt az előny, de Stirt remek bombáinak, Pintér kitűnő ejtéseinek köszönhetően 14-14 után fordítani tudtak a vendégek (14-16), ez pedig mentális mélyre lökte az amúgy is labilis hazaiakat (15-20). Ekkor váratlan dolog történt, elsősorban Kovács E. villanásaival feljöttek a hazaiak (18-20), a kaposváriakon az időkérés sem segített ekkor (20-20). A végjátékba ismét egállal érkeztek a csapatok (23-23), de a csere nélkül, és sokkal lelkesebben játszó, kúszó, mászó kaposváriak ellen a kényelmes, vezér nélkül játszó hazaiak nem tudtak szettet nyerni.


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

0:3 (-24, -22, -23)

Miskolc, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.


Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Oláh, Kiss E., Szabó B., Kovács E., Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Bertók, Csarkó, Sivák, Radomszki. Edző: Toma Sándor.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Horváth Zs., Tabak, RÁK, STIRT, Szívós, PINTÉR. Csere: Csitári (liberó). Edző: Oláh János.


Toma Sándor: – Nagyon hiányoznak azok az edzések, amelyeket Kovács Edina kihagyott, ugyanis nincs olyan domináns játékosunk, aki be tudná fejezni a szetteket, az éles végjátékokban. Próbálkoztam több mindennel ezen a meccsen is, kíváncsi vagyok rá, hogy mikor sikerül átlendülni ezen a problémán.

Oláh János: – Jobb passzban vagyunk, voltunk, mint a miskolciak, akik nagyon akartak javítani a pénteki vereségük után. De ezzel együtt is elképzelésem sincs arról, hogy az első két szettben miért nem fogadtak nyitásokat a két csapat tagjai. Ebből a mélységből mi jöttünk ki jobban, és nem mondom, hogy nagyot játszottunk, de harcoltunk, próbáltunk röplabdázni, megdögleni a pontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!