Sport

2013.08.12. 22:24

Remegő lábak a díjátadón

A 16 éves Dubei Debóra nem csak Eb-bronzérmet szerzett, de a torna legjobb ötösébe is beválasztották.

A 16 éves Dubei Debóra nem csak Eb-bronzérmet szerzett, de a torna legjobb ötösébe is beválasztották.Órási sikert ért el a magyar U16-os leány kosárlabda válogatott, ugyanis a Bulgáriában vasárnap véget ért "A" csoportos Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, miután utolsó meccsén 62-55-re legyőzte Olaszország csapatát. Ezen mérkőzés legeredményesebb játékosa, a Work Force-DVTK sportolója, Dubei Debóra volt, aki 19 pontot szerzett. Az éremosztón még egy nagy sikert elkönyvelhetett a diósgyőriek saját nevelésű játékosa, ugyanis beválasztották a torna All Star csapatában, vagyis tagja lett az Európa-bajnokság legjobb ötösének.

– Nagyon nagy reményekkel érkeztünk az Európa-bajnokságra, hiszen a néhány hete, a Hollandiában megrendezett Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválon a 3. helyen végeztünk, így ez ez eredmény bizakodásra adott okot – mondta hétfőn délelőtt, még a Magyarországra való visszautazását megelőzően Dubei Debóra, majd így folytatta: – És most nagyon boldogok vagyunk mindannyian, akik Magyarországot képviselhettük ezen az Európa-bajnokságon, hiszen olyan eredményt értünk el, amely a magyar sport, azon belül a kosárlabdázás eredménysorát gazdagítja, rangját emeli. Picit sajnáljuk a későbbi győztes, spanyolok ellen 1 ponttal elvesztett elődöntőt, de azt hiszem ettől függetlenül, az egész kontinensbajnokságon mutatott teljesítményünkre büszkék lehetünk, és azok is vagyunk.

A cikk további része az Észak-Magyarország keddi számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!