Sport

2013.08.12. 13:43

Nem kímélik csapatukat a Diósgyőr szurkolói

Jobbára pofonokért jár a Diósgyőr Debrecenbe az utóbbi években. A vasárnapi négyest különösen nehezen emészti és saját csapatát találja meg a miskolci tábor.

Jobbára pofonokért jár a Diósgyőr Debrecenbe az utóbbi években. A vasárnapi négyest különösen nehezen emészti és saját csapatát találja meg a miskolci tábor.

Két dolog minden Debrecen-Diósgyőr rangadó előtt borítékolható: a zsúfolásig telt vendégszektor és a katasztrofális teljesítmény a miskolci gárdától. A DVTK csapata újfent annyi gólt kapott Debrecenben, hogy alig bírta hazahozni, bár ha számba vesszük az előző évek teljesítmény, akkor mondhatni papírforma eredmény született. A legutóbbi bajnoki alkalmával már-már elégedettek lehettek a miskolci hívek a 2-0-val, ezt megelőzően viszont "ötös busszal" voltak kénytelenek hazajönni a vendégjegyeket mindig szorgalmasan vásárló szimpatizánsok.

A debreceni vendégjátékra mostanában úgy tekintenek Miskolcon, mint egy erőfelmérőre. Sikerült-e előrelépni, sikerül-e partiba kerülni az utóbbi idők legsikeresebb magyar gárdájával. Ez azért kérdés, mert minden irányból azt hallja a szurkoló, hogy hosszabb távon az acélvárosban is hasonló babérokat kellene megcélozni, mint a debrecenieknek.

A kérdésre egyértelmű választ adott a mérkőzés, vasárnap ismét feltörölték a pályát a Diósgyőrrel. Marad a régi világrend keleten: Miskolcon szurkolni tudnak, Debrecenben focizni.

Hogy mennyire egyértelmű volt a vasárnapi összecsapás, azt jól szemlélteti a mérkőzés összefoglalója.

Eközben a vendégszektorban...

A csapat hívei hangot is adnak a közösségi oldalakon a mutatott lélektelen játék miatt, jobbára az alul motiváltságot teszik szóvá, sokszor nyomdafestéket nem tűrő stílusban. Eközben olyan hírek érkeznek a klub háztájáról, miszerint nagy jövés-menés várható az első keretben a csalódást keltő teljesítmény miatt, más kérdés, hogy a szurkolók egy része úgy látja, a klubházban is vérfrissítésre lenne szükség. Hosszú idő óta nincs válasz a vártnál mérföldekkel gyengébb teljesítményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!