Sport

2013.08.12. 09:08

MSE: Lesöpörték a Kecskemétet

Vendégként szerezte meg első győzelmét szombaton este a Mezőkövesd Zsóry NB I-es labdarúgó csapata.

Vendégként szerezte meg első győzelmét szombaton este a Mezőkövesd Zsóry NB I-es labdarúgó csapata. Ugyan ki gondolta a kezdés előtt, hogy a Mezőkövesd ilyen arányú, tippmixölő győzelmet arat? Az élvonalban manapság szinte sohasem születik 6-2- es vendégsiker, s ezt a bravúrt most az újonc matyóvárosiak hajtották végre. A sárga-kékek huszonöt perc alatt kivégezték a nagyképű hazaiakat, akik mintha lesajnálták volna őket.

Bognár vezérletével

A kövesdi középpályások uralták a játékteret, pompás alakításokkal rukkoltak ki, kiszolgálták támadóikat és szükség esetén a védőknek segítettek. Érett futballt mutatott be Véber György alakulata, amely ezen az estén emlékezetes produkciót nyújtott, kapura is nagyon veszélyes volt, csatárai egymás után alakították ki sakkmatt helyzeteiket. Bognárék malmára hajtotta a vizet az emberelőny is, de nem ezen múlt a 3 pont sorsa. Az egyéni teljesítmények közötti különbség a végeredményben realizálódott, sőt azt is írhatjuk, hogy Balajtiék lábában még négy-öt gól maradt. Több házirekordot állítottak fel a borsodiak: Szalai nevéhez fűződik fennállásuk első NB I-es találata, aztán a sporttörténelem lapjaira kerül, hogy 2013. augusztus 10-én nyertek először a legjobbak között és azt szintén a javukra kell feljegyeznünk, hogy a védő-, a középpályás- és a támadósorukból is akadt gólszerző. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a gárdának – amely élvezetes, okos és taktikus futballal rukkolt ki – nem volt gyenge pontja. Diadalukat a sportág több ismert szakembere a helyszínen látta, s valamennyien állították: a „kis Kövesd”, ha így folytatja, üde színfoltja lesz az NB I-nek.

Percekre kinn maradtak

A lefújás után boldog-boldogtalan megtapsolta a mezőkövesdieket, akik ugyancsak boldogan ölelkeztek, köszönték meg szurkolóik támogatását, aztán zsinórban adták nyilatkozataikat az írott- és az elektronikus sajtó képviselőinek – ilyet sem tehettek még eddig a legmagasabb osztályban. Az MSE Zsóry volt a szombat este nagy nyertese: Szántaiék szimpatikus magatartásukkal és ügyes focijukkal hívták fel magukra a figyelmet. Kecskeméten az is elhangzott, hogy megérdemlik azt a gyönyörű pályát, amelyet augusztus 17- én vesznek majd birtokukba a matyóföldön.

ÉM-KT


[poll id="443"]


Jegyzőkönyv

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Mezőkövesd Zsóry 2-6 (1-4)

Kecskemét, 1000 néző. V.: Farkas Á. (Albert I., Medovarszki)

Kecskeméti TE-PM: Antal B. (4) – Mogyorósi (4), Karan (4), Póti (4-2=2), Forró (4) – Balázs Zs. (4), Vukasovic (4), Savic (4), Bulajic (4), Correia (4) – Rajczi (5). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Mezőkövesd Zsóry: Szántai (6) – Hegedűs Cs. (6-2= 4), Szalai (7), Hegedűs D. (6), Gévay (6) – Dobos (6), Farkas B. (6), Bognár I. (8), Melczer (7) – Menougong (7), Balajti (7). vezetőedző: Véber György.

Csere: Savic helyett Koszó (4) a 31., Bulajic helyett Patvaros (4-2=2) a 31., Balázs Zs. helyett Pekár (4) a szünetben, Dobos helyett Petneházi (6) az 51., Balajti helyett Olasz D. (-) a 75., Melczer helyett Búrány (-) a 85. percben.

Sárga lap: Mogyorósi az 5., Savic a 18., Szalai a 40., Patvaros a 46., Hegedűs Cs. az 54. percben.

Kiállítva: Póti a 21., Patvaros a 73., Hegedűs Cs. a 82. percben.

Gólszerző: Szalai (0-1) a 13., Melczer (0-2, 11-esből) a 21., Balajti (0-3) a 26., Rajczi (1-3, 11-esből) a 42., Bognár I. (1-4) a 47., Koszó (2-4) az 55., Menougong (2-5) a 70., Olasz D. (2-6) a 88. percben.


Bekő Balázs: – Ész nélkül futballoztunk, ezért nehéz bármit mondani. Nem így terveztük, nem erre készültünk. A kövesdiek most helyretettek minket, gratulálok nekik. A súlyos egyéni hibák vezettek ilyen arányú vereséghez.

Véber György: – Nagyon örülök. Megszereztük első NB I-es győzelmünket, nagy visszhangja lesz ennek az idegenben rúgott hat gólnak, ilyenre ugyanis ritkán van példa az élvonalban. Jól hajtottunk, nagyszerű időben szereztük góljainkat, nagyobb arányban is nyerhettünk volna.


A gólok története

13. perc: Bognár I. bal oldali, mintegy 25 méteres kapu elé ívelését Szalai megcsúsztatta,

a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki, 0-1.


21. perc: Gévay lövését Póti kézzel védte, ezért Farkas Á. kiállította és 11-est

ítélt. Melczer a jobb alsó sarokba helyezte a labdát, 0-2.


26. perc: Bognár mesterien ugratta ki Balajtit, aki Antal B. kicselezve gurított a

jobb alsó sarokba, 0-3.


41. perc: Szalai ellökte a 16-oson belül Rajczit. A büntetőből a sértett szépített,

1-3.


47. perc: Melczer átadását Bognár I. 9 méterről a lábak között a jobb alsó

sarokba helyezte, 1-4.


55. perc: Koszó közvetlen közelről a jobb sarokba lőtt, 2-4.


70. perc: Menougong hat méterről a kapu bal sarkába helyezett, 2-5.


88. perc: Olasz D. elvitte a labdát Antal B. mellett, majd jobbal, 8 méterről a

hálóba lőtt, 2-6.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!