Sport

2013.08.06. 19:53

Egy mérkőzést kapott Zoran Kostic

A DVTK - MTK találkozón kiállított diósgyőri középpályás csak a vasárnapi, DVSC-TEVA elleni bajnokit hagyja ki.

A DVTK - MTK találkozón kiállított diósgyőri középpályás csak a vasárnapi, DVSC-TEVA elleni bajnokit hagyja ki.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 6-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

  • Ahjupera Jarmo (Újpest) 1, Kamenar Lubos (Győr) 2, Guzmics Richárd (Haladás ) 1, Kostic Zoran (Diósgyőr) 1, Lovric Ivan (Honvéd) 1, Mohl Dávid (PMFC) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
  • Alempijevic Aleksandar (FTC) minden sporttevékenységtől - 2013. augusztus 6-tól kezdődően - 4 hónapra szóló eltiltást kapott.

  • A Ferencváros védője a Videoton FC elleni bajnokin gólhelyzetben szabálytalankodott ellenfelével szemben, majd szándékosan, erőteljesen meglökte a játékvezetőt. A piros lapot követően, a pálya elhagyása közben, sértő, trágár megjegyzést tett a játékvezetőre. Az MLSZ a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett sportszakemberek esetében.

  • A FEB az FTC – Videoton FC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és a hazai szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt az FTC-t a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszám 20-20 fővel történő felemelésére, és ezen mérkőzéseken szövetségi ellenőr fogadására kötelezte, a vendég szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt a Videoton FC-t a soron következő idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezte.

  • A rendezői hiányosságok mellett pirotechnikai eszközök használata is megvalósult a lelátón, és mindkét csapatnál megbotránkoztató rigmusok is elhangzottak a mérkőzés alatt, de a rendező klub - többek között a hangosbemondó használatával - felszólította a szurkolókat a futballmeccsen elvárt viselkedési normák betartására.

  • A FEB a Paks- PMFC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok miatt a Paksot írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató viselkedése miatt a Pécset 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
  • A FEB az MTK-t szabályzatban előírt kötelezettség megszegéséért (NB III-as bajnokságból nevezés elfogadása után történt visszalépés) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.
  • NB I Strandlabdarúgás

  • Finta Balázs József (Siófok) 2 soron következő férfi U-15 korosztályú strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
  • Farkas Dániel (Héhalom) 2 soron következő férfi U-19 korosztályú strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
  • Ledő László (Aramis) 2 és Badalik Szabolcs (Héhalom) 1 soron következő férfi NB I-es strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
  • Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

  • Paks 42 ezer Ft.
  • A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!