Sport

2013.08.14. 10:14

DVTK: Kedd, a változások napja

Rudolf Gergelyt és L Imam Seydit szabadlistára tették Diósgyőrben.

Rudolf Gergelyt és L Imam Seydit szabadlistára tették Diósgyőrben.Nem sikerült a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának legutóbbi, debreceni fellépése (0-4), de nem csak ezen elveszített mérkőzés miatt lehetett tudni azt már hétfőn, hogy változások várhatóak az Andrássy úton. Kovács Zoltán sportigazgató az Észak-Magyarországnak adott keddi nyilatkozatában ugyan tényeket még nem közölt, diplomatikusan nem adott konkrét választ arra a felvetésre, hogy vannak-e olyan játékosok, akiknek ,,kiáll a rúdjuk" Diósgyőrből. Nevek már ekkor előkerültek (Rudolf Gergely, L Imam Seydi, Elek Ákos, Kádár Tamás), mint azoké, akiktől meg kíván válni a miskolci klub, akikkel nem kíván tovább együtt dolgozni a szakmai stáb. Kedden kora délután azonban bekövetkezett a várt esemény, ugyanis a klub honlapján tette közzé, hogy Rudolf és Seydi szabadlistára került, ami azt jelenti, hogy megfelelő ajánlat esetén nem gördítenek akadályt a távozásuk elé. ,,Mindkét játékos élő szerződése ellenére szabadon tárgyalhat, a DVTK pedig várja az ajánlatokat" – fogalmazott Kovács Zoltán. A két futballista közül a válogatott csatárt 2015.06.30-ig, a légiós támadót pedig jövő nyárig köti kontraktus a DVTK-hoz.

A sportigazgató azt is elmondta, Rudolf Gergely esetében nem újkeletű dologról van szó, a játékos már három héttel ezelőtt is kérte, engedje el a Diósgyőr. ,,A Győri ETO elleni mérkőzést követően azzal keresett meg Rudolf Gergely, hogy nem érzi jól magát Diósgyőrben, ezért távozni szeretne – vallotta be Kovács Zoltán. – Úgy gondolom, ilyen körülmények között nem tudja teljes tudásával szolgálni a DVTK-t, ezért elengedjük. Megfelelő ellentételezés fejében távozhat a válogatott csatár."

Megfelelő megoldást

Az Észak-Magyarország ott volt a csapat keddi foglalkozásán, amely előtt Rudolf Gergely a konditerem felől éppen a klubház felé sétált, L Imam Seydi pedig a stadion küzdőtere irányából érkezett az öltözőfolyosóra. Utóbbit az Észak-Magyarország elkapta egy rövid interjúra, amelyben a francia-szenegáli játékos elmondta: külön edz a kerettől (miként sorstársa is), hogy mi lesz vele, nyilván záros határidőn belül eldől. Az edzésen négy kapus és tizenöt mezőnyjátékos vett részt, utóbbiak között volt a frissen Tökölről igazolt brazil középpályás, Thiago, illetve a szlovák bekk, Dominik Fótyik, akit egyszer, rövid ideig már tesztelt Sivic Tomislav vezetőedző, valamint a fiatal Szabó Balázs. Elek Ákos és Kádár Tamás a felnőtt válogatottnál végezte feladatait, Csirszki Martin az U19-esnél, Bacsa Patrik sérült, míg Senad Husic pihenőnapot kapott keddre.

A tréning este 7 óra táján fejeződött be, amely után megtudtuk, hogy Seydit eladná a DVTK, míg Rudolfot kölcsönbe is elengednék a piros-fehérek. A helyszínen lévő Kovács Zoltántól előbb azt kérdeztük, hogy a döntés ugyan friss, de vannak-e már érdeklődők a két szabadlistás futballista iránt?

– Konkrétum nincs, de élénk érdeklődésről azért beszélhetünk mindkettejük ügyében – fogalmazott a sportigazgató. – Olyan megoldást igyekszünk keresni, amely megfelel mind a klubnak, mind pedig maguknak a játékosoknak.

Így, ezen új helyzetben hány embert szeretne még igazolni a DVTK? – voltunk még erre is kíváncsiak.

– Kettőt-hármat, de a kiszemeltek neveivel nem szeretnék dobálózni – jegyezte meg Kovács Zoltán.

Mi sem tesszük, de az látható, hogy ezek után támadó (és védő) még elfér a keretben...

ÉM-MI


A tények

Az 1985-ös születésű L Imam Seydit 2011. júliusában igazolta le a DVTK a szlovák FK Bodva együttesétől (2+1 évre), azóta 53 mérkőzésen 12-szer volt eredményes.A 28 éves Rudolf Gergely tizenegy hónappal ezelőtt, 2012. szeptemberében érkezett az Andrássy útra, ő 18 összecsapáson egy alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Emlékezetes, hogy a hivatalos bemutatásán, a lillafüredi Hotel Palotában jelen volt a klub háttértulajdonosa, Leisztinger Tamás is, aki akkor azt mondta, a válogatott támadó érkezése miatt át kell szabni a DVTK költségvetését.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!