Sport

2013.08.12. 14:22

A diósgyőri szurkolók szerint is gyenge...

A labdarúgó NB I 3. fordulójában vasárnap délután a DVSC-TEVA vendége volt a DVTK.

A labdarúgó NB I 3. fordulójában vasárnap délután a DVSC-TEVA vendége volt a DVTK.A debreceni ultrák a kötelező regisztráció miatt távol maradtak a meccstől, így a hazai kemény mag szokott helye, a kapu mögötti álló rész meglehetősen foghíjas volt. Ezzel szemben " target="_blank">a vendégszektor zsúfolásig megtelt. Mivel a diósgyőri ultrák többsége útra kelt, és meg is találta a módját annak, hogy elveik mellett kitartva, vagyis személyes adataik megadása nélkül jussanak be stadionba, a DVTK drukkerek számára fenntartott szektorba, így a Diósgyőr nagy szurkolói támogatás közepette kezdhette a meccset. A lelátón a hangosabbak, a dominánsabbak a vendégek voltak, a pályán, az első félidőben pedig a debreceniek.

A DVSC gyors passzos, sok futásos játékával igyekezett lépést tartani a DVTK, és ez sikerült is, de csak a védekezésben. A hazaiak a diósgyőri védelem közepét szerették volna kilyukasztani, ott próbálkoztak a védők mögé kerülni, de ez nem nagyon jött össze nekik, a lesre állítást mindig jól alkalmazták Kádárék. Mivel a DVTK játékosainál meglehetősen keveset volt a labda, így támadások vezetésére nem nagyon futotta. Az első félidőben összesen három valamirevaló lövése volt a vendégcsapatnak, mindhárom Tisza nevéhez fűződik, és ebből csak egyszer találta el a kaput, pontosabban a kapufát, a 42. percben.

De ekkor már két góllal vezetett a hazai együttes. Ugyanis a nagy nyomást a 33. percig bírta a Diósgyőr, ekkor a többet támadó gyorsabb focit játszó hajdúsági gárda megérdemelten jutott előnyhöz. A Debrecen a gólja után picit visszább állt, átadva a területet a DVTK-nak, de helyzete ekkor sem volt a vendég együttesnek, a 38. percben pedig jött a második hazai találat. Nagyon nagy távolságra került ekkor egymástól a két csapat, és a DVTK addigi kevésbé impulzív játékát látva, nem is nagyon lehetett bízni a különbség csökkentésben.

Fordulás után

Valamivel bátrabb támadójátékot mutatott a második félidő elején a DVTK, a csereként beállt Nikházi révén már ziccerig is eljutottak. Persze ez azért messze nem volt olyan, mint a legutóbbi meccsen, az MTK ellen. Ezen változtatandó kettős cserére szánta el magát Sivic edző, de amíg erre készülődtek, egy szöglet után harmadszor is gólt kaptak a diósgyőriek. Ezzel pedig eldőlt minden, a csodával lett volna határos, ha valamilyen nagy fordulat következik be ezen a meccsen. A DVSC lefocizta a hátralévő félórát, a Diósgyőr ugyan próbálkozott, azonban a stabilan, magabiztosan játszó hazaiak ellen nem nagyon ment nekik. A második félidőben a vendég ultrák tettek közzé néhány üzenetet, úgy mint: ,,Adjátok vissza a játékunkat", ,,MLSZ: nem a legyekkel van baj, hanem a sz.rral", és a ,,Listázzátok Isten ajándékait". Aztán a ráadásban, a meccs hosszabbításában kapott még egy kegyelemdöfést a DVTK, a 39 esztendős, csereként beállt Dombi is feliratkozott a gólszerzők közé, így a végén a vendég tábor a ,,K.... gyenge" rigmussal küldte az öltözőbe csapatát.


Jegyzőkönyv:

Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Debrecen, 5000 néző. V.: Szabó Zs. (Viszokai, Buzás).

Debreceni VSC-TEVA: Verpecz (0) – Lázár (6), Mészáros (6), Morozov (5), Korhut (5) – Bódi (7), Zsidai (6), Bouadla (6), Szakály (7) – Kulcsár (6), Volas (7). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőri VTK: Rajic (4) – Vági (4), Alves (5), Kádár (5), Husic (5) – Takács P. (4), Elek Á. (4) – Seydi (4), Tisza (4), Rudolf (5) – Bacsa (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Bacsa helyett Nikházi (5) a 46., Vági helyett Vadász (-) a 63., Elek Á. helyett Barczi (-) a 63., Bódi helyett Dombi (-) a 66., Volas helyett Horváth Z. (-) a 77., Kulcsár helyett Szécsi (-) a 81. percben.

Sárga lap: Lázár a 14., Rudolf a 20., Kádár a 31., Takács P. a 38., Mészáros a 47. percben.

Gólszerző: Bódi (1-0) a 33., Volas (2-0) a 38., Szakály (3-0) a 62., Dombi (4-0) a 91. percben.


Kondás Elemér: – Jól játszottunk, végig irányítottuk, kézben tartottuk a meccset. A négy gólunk mellett további gólszerzési lehetőségeink is voltak, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk ennek a szép győzelemnek.

Sivic Tomislav: – Gratulálok a Debrecennek, minden csapatrészben jobbak voltak, sajnos mi rosszul játszottunk, jogos a szurkolótáborunk kritikája. Sok gond volt minden csapatrészben, a középpályán nem tudtunk választ adni, háromszor egymáshoz passzolni. Megint mondom, nem először: hiányzik a minőség. És még annyit: szégyellem, hogy ennyi szurkoló eljött megnézni minket, és nem adtunk nekik semmit.


A gólok története

33. perc: Egy bal oldali, hazai bedobást követően a középen Volas fején megcsúszott a labda, így a túloldalon Bódi elé került, aki egyből rádőlt, és 12 méterről kipúpozta a kapu bal oldalát, 1-0.


38. perc: Szakály a bal oldalról viszonylag tisztán adhatott középre, remek beadását a kapu torkába berobbanó Volas 5 méterről fejelte meg, a labda pedig Rajic lábai között csorgott be a bal alsó sarokba, 2-0.


62. perc: Bouadla baloldali szöglete átszállt a kapu torkában érkező Volas feje fölött, érkezett viszont labdára a túloldalon Szakály, aki 10 méterről a kapu közepébe bombázott, 3-0.


91. perc: Szécsi keveredett be a 16-oson belülre, de lövésébe beleléptek, ami után Horváth ismételhetett. Az ő lökete Rajic testén megpattanva Dombi elé került, aki 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 4-0.



Kapcsolódó cikkek:

Jobbára pofonokért jár a Diósgyőr Debrecenbe az utóbbi években. A vasárnapi négyest különösen nehezen emészti és saját csapatát találja meg a miskolci tábor.

Kiütéses debreceni siker született a keleti rangadón. A DVSC - DVTK (4-0) mérkőzés után a két csapat vezetőedzője értékelte a látottakat.

Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 3. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Debrecen vendégeként lépett pályára vasárnap 16:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!