Sport

2013.07.20. 15:54

Bronzérmes az ifjúsági leány kosárlabdacsapat

Utrecht - Bronzérmet szerzett a leány kosárlabda-válogatottunk a XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál utolsó versenynapján, Utrechtben.

Utrecht - Bronzérmet szerzett a leány kosárlabda-válogatottunk a XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál utolsó versenynapján, Utrechtben.A magyarok az oroszok ellen 80-61-re győztek, így válogatottunk a nyolc európai csapat között a harmadik helyen zárt. A torna során egyedül a csehektől szenvedtünk vereséget, az elődöntőben. Az ifjúsági csapatot Weninger Virág (Soproni Darazsak), Tóth Timea (Vasas), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Solymosi Nóémi (Vasas), Nagy Dorottya Zsaklin (PVSK), Kuttor Enikő (Soproni Darazsak), Kiss Virág Csilla (PEAC), Dubei Debora Franciska (Work-Force DVTK), Böröndy Dominika (Soproni Darazsak), Bakó Patricia (Soproni Darazsak), Aho Nina Daniella (Vasas), Bach Boglárka (Vasas) alkotta (edzők Mészárosné Kovács Andrea és Szentendrei Áron).

Judóban pénteken két magyar fiú és egy leány lépett tatamira. A +70 kilogrammosok közt Kárpáti Emese az első találkozó során brit ellenfelétől kikapott, így helyezetlenül zárt. Nem járt jobban a 90 kilogrammos Rudinszky Ádám sem, aki a második fordulóban maradt alul szlovén riválisával szemben. Fábián Attila (+90 kg) a második fordulóban lépett először küzdőtérre, ahol bolgár ellenfelét legyőzte, majd az elődöntőben nem bírt a hollanddal, így a reményágon folytathatta a küzdelmet, ahol a román versenyző jobbnak bizonyult nála, így a 7. helyen fejezte be a versenyt.

A leány kézilabda-válogatottunk az 5. helyért léphetett pályára Svédország ellen. A két válogatott a selejtezők során már találkozott, akkor nem bírtak egymással. A zárónapon az első félidőben még csak egy góllal vezettek a skandinávok (13-14), de a végére elfáradtak a magyarok, akik 28-20 arányú vereség mellett 6.-ok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!