Sport

2013.07.17. 00:21

A jövő héten hétfőn lehet teljes a mezőny

Két csapat hiányzik a megye I. osztály és megye II. osztály 64 sportszervezete közül.

Két csapat hiányzik a megye I. osztály és megye II. osztály 64 sportszervezete közül.A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóságának Versenybizottsága hétfőn éjszakába nyúlóan ülésezett, a téma a labdarúgó megyei I. osztályra és megye II. osztályra érkezett nevezések értékelése, elfogadása volt.

A megyei elitre végül 14 csapat nevezését fogadták el. 13 együttes részvételéről már beszámoltunk, ehhez pluszban jött még hozzá a Tiszalúc együttese, mint a tavalyi megye I-es bajnokság 11. helyezett csapata.

– A Tiszalúc csapata nevezését annak okán fogadtuk el, hogy mivel az előző évadban az NB III-ban szerepelt Diósgyőri VTK tartalékcsapatát az együttest működtető sportszervezet nem nevezte egyik osztályra sem, és ezt a szándékát korábban már írásban is jelezte a Magyar Labdarúgó Szövetség felé, így ez a megszűnő csapat nem számít kiesőnek, vagyis a megye I. osztály 2012/13 évi 11. helyezett gárdáját sem kell kiesőnek tekinteni. És mivel ennek köszönhetően a Tiszalúc rendelkezett indulási joggal a 2013/14-es évadra a megyei I. osztályra, és az előírásoknak megfelelő nevezést adott le, így ők is tagjai maradtak a megyei elitnek – tudtuk meg Sajti Viktortól, a megyei szövetség igazgatójától.

Vagyis csak két hely kiadó még a megyei I. osztályban, ugyanis a Bőcs, a Bükkábrány, az Edelény, az Encs, a Felsőzsolca, a Karcsa, a Miskolci VSC, az Onga, az Ózd, a Sajóbábony, a Sátoraljaújhely, a Szikszó-Tomor-Lak, a Tállya és a Tiszalúc nevezése elfogadásra került.

A megyei II-ben

A megyei II. osztály 2013/14. évi küzdelmeire összesen 48 csapat nevezését fogadta el a Versenybizottság hétfőn este. A megye I-ből kieső 5 csapatét (Bogács, Sárospatak, Nyékládháza, Abaújszántó, Szendrő), a megyei II. osztályban bennmaradó helyen végzett csapatokét, a három csoport 2-13. helyezettjeit és a legjobb 14. helyezettet, vagyis 37 együttesét (Bodroghalom, Bodrogkisfalud, Bódvaszilas, Boldogkőváralja, Bükkzsérc, Dédestapolcsány, Emőd, Erdőbénye, Garadna, Harsány, Hidvégardó, Hollóháza, Kenézlő, Kiskinizs, Mád, Mályinka, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály, Mezőzombor, Meszes, Méra, Nagybarca, Parasznya, Pácin, Rudabánya, Sajósenye, Sajóvámos, Sajószentpéter, Szerencs, Szentistván, Szirmabesenyő, Tiszakarád, Tiszakeszi, Tokaj, Varbó, Vatta), valamint a megye I-es indulási joggal rendelkező, de a megye II-re nevező 2 gárdáét (Aszaló, Szalonna), továbbá az 5 megye III-as bajnok közül nevezést benyújtó 4 alakulatét (Bánhorváti, Ináncs, Mályi, Sajószöged).

A megyei III. osztály Zemplén csoport bajnoka, a Füzér nem nevezett a megye II-re, és mivel az NB III-ból a megye I-be érkező 2 csapat (Bükkábrány, Ózd), valamint a megye I-es bajnoki címe ellenére fel nem jutó, az NB III-as osztályozón elvérző együttes (Szikszó-Tomor-Lak) miatt a megye I-ből hárommal több csapat esett ki a megye II-be, így az alaphelyzetben kieső három utolsó helyezett és a két rosszabb 15. pozícióban végző együttes mellett, további három gárda vesztette el indulási jogát, mégpedig a három csoport legjobb 15. helyezettje (Homrogd), a két legrosszabb 14. (Pálháza, Cserépfalu).

– Az, hogy a megye I-re 14, a megye II-re 48 csapat nevezését fogadta el a Versenybizottság, egyben azt is jelenti, hogy megye I. osztályt két csapattal kell feltölteni, és mivel ezek a megye II-re elfogadott nevezésű együttesek közül kerülnek ki, így a megye II. osztályt is további két gárdával kell feltölteni az idevonatkozó szabályok szerint – mondta Sajti Viktor. – Erre a Fellebbviteli bizottság következő ülésen kerül sor, amely a korábbi tervektől eltérően nem ezen a héten csütörtökön, hanem a jövő héten hétfőn lesz.


A feltöltési szabályról

A feltöltési szabályok a megyei bajnokságokban is ugyanazok, mint az NB II-es és NB III-as bajnokságoknál. Vagyis a sorrend az, hogy először a feljutó helyen végezettek mögött a legjobb százalékos teljesítményt elérő csapatot kell felkérni a magasabb osztályban való indulásra, utánuk pedig az adott osztály legjobb kiesőjét, majd pedig a feljutók mögött a második legjobb százalékos helyezést elért együttest, aztán pedig az adott osztály második legjobb kiesőjét, és így tovább. Ez egyben azt is jelenti, hogy a megye I-es indulásra első helyen a megye II. osztály Kelet csoportjának második helyezettjét, a Mádot kell felkérni, majd pedig a megye I. osztály legjobb kiesőjét, a 12. helyen zárt Bogács csapatát. A megye II-es feltöltésnél a feljutó helyen végezett csapatok mögött a megyei III. osztály Kazincbarcika csoportjának 2. helyezettje, a Borsodszirák jön elsőként szóba, akiket a felkérési sorrendben, a megye II. osztály legjobb kiesőjeként a Pálháza követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!