Sport

2013.06.14. 19:43

Triatlon Eb - Vanek Margit hetedik

Budapest/Alanya, 2013. június 14., péntek (MTI) - Nagyszerű versenyzéssel a hetedik helyen végzett Vanek Margit a törökországi rövidtávú triatlon Európa-bajnokságon, Alanyában.

Budapest/Alanya, 2013. június 14., péntek (MTI) - Nagyszerű versenyzéssel a hetedik helyen végzett Vanek Margit a törökországi rövidtávú triatlon Európa-bajnokságon, Alanyában.

A magyar versenyző az MTI-nek elmondta: nagyjából a nyolcadik hely körül jött ki a vízből, aztán a kerékpározás során a 18 fős élbolyban tekert, majd körülbelül 1 perc 20 másodperces előnnyel kezdték meg a futást az üldözőkkel szemben. A futás elején a 10-12. helyen haladt egy kisebb csoporttal, de féltáv után otthagyta közvetlen riválisait, az utolsó kilométereken pedig további versenyzőket ért utol.

A másfél kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyben elért hetedik helyezés önmagában is értékes, de azzal együtt még nagyobb siker Vanek számára, hogy az úszásban általában előrébb szokott végezni, de most a kevésbé sikerült első szám után is vissza tudott kapaszkodni az élmezőnybe mégpedig úgy, hogy a győztestől kevesebb mint egy perccel maradt el.

"Nagyon meglepett ez a kiváló eredmény, magam sem számítottam rá, de rendkívül örülök neki - nyilatkozott az MTI-nek. - Számomra még nem fejeződött be a kontinensviadal, ugyanis vasárnap elindulok a vegyes váltóban, amelyben két férfi és két nő alkot egy-egy csapatot."

Vanek ezelőtt egyszer, két éve indult felnőtt Eb-n, akkor 28. lett. A 2011-es kontinensviadalon Kovács Zsófia volt hetedik, azt megelőzően pedig csak Molnár Erikának sikerült a magyar női triatlonisták közül az első tízben végezni Eb-n.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

női verseny, Európa-bajnok:

Rachel Klamer (Hollandia) 1:55:43 ó

2. Vicky Holland (Nagy-Britannia) 1:55:45

3. Vendula Frintova (Csehország) 1:55.53

...7. VANEK MARGIT 1:56:42

A junior nők mezőnyében - amelyben 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás után alakult ki a végeredmény - a legjobb magyar Horváth Zsanett volt, aki hatodik lett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!