Sport

2013.06.19. 13:35

Szinte biztos, hogy lesz feltöltés

Július 5-e után derül ki, hogy kik alkotják a labdarúgó megye I és a megye II mezőnyét.

Július 5-e után derül ki, hogy kik alkotják a labdarúgó megye I és a megye II mezőnyét.Bár még a labdarúgó NB-s osztályokban van néhány nyitott kérdés a jövő hét hétfőig, az NB II és az NB III nevezési határidőig, hiszen utóbbi osztályban összesen nyolc élvonalbeli sportszervezetnek van arra lehetősége – az előző évadban a pályán elért eredmények alapján –, hogy tartalékcsapatot indítson, de valószínűleg ezzel néhányan nem fognak élni. Ami egyben azt is eredményezheti majd, hogy a jövő héten hétfőn a 16 csapatosra tervezett NB II mellett az NB III-t is feltöltik majd, hogy meglegyen ez utóbbiak 48 együttest tartalmazó mezőnye.

A Szikszó-Tomor-Lakról

A harmadik vonal ,,kiegészítése" során az NB III-as osztályozók vesztesei jöhetnek szóba, de ennek nincs lefelé gyűrűző hatása a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokságokra. Azért nem, mert csak egyetlen olyan borsodi gárda van, amelyik alulmaradt az osztályozón, nevezetesen a Szikszó-Tomor-Lak, akiknek az elnöke, Szilvai Attila a következőket mondta megkeresésünkre:

– Próbáltunk az osztályozón becsülettel megfelelni, ami számunkra egy erőfelmérő is volt. Nem mondom, hogy a legideálisabb körülmények között tudtunk kiállni, hiszen nyolc egyetemistánk számára ebben az időszakban a vizsgákra való felkészülés fontos elfoglaltságot jelent, és vannak olyan játékosaink, akiknek az árvízi védekezés adott plusz feladatot ebben az időszakban. A Tiszaújváros elleni párharc viszont arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágított arra, hogy egy esetleges osztályváltáshoz jelentős átalakulásra, változásra lenne szükség. De mivel ehhez nem áll rendelkezésünkre a megfelelő erőforrás, így nem az NB III-ban gondolkodunk a jövőt illetően, hanem a megye I. osztályban kívánjuk folytatni a szereplésünket.

A DVTK tarcsiról is

A sportvezető nyilatkozata egyben azt is jelenti, hogy a megyei I. osztály 2013/14-es küzdelmeinek szinte biztos, hogy résztvevője lesz a Szikszó-Tomor-Lak együttese. A csoport bajnokán kívül elvileg ide pottyant az NB III-ból az Ózd, a Bükkábrány és a DVTK tartalék, illetve feljutott ide a megye II-es osztályok három bajnoka, valamint meghosszabbították tagságukat a 2-10. helyen végzett csapatok. Rajtuk kívül még egy gárdának van jelentős esélye arra, hogy ősztől is megye I-es maradjon, ugyanis lapunk biztos forrásból úgy értesült, hogy a DVTK nem kíván tartalékcsapatot szerepeltetni egyik osztályban sem, ezt már jelezte is a Magyar Labdarúgó Szövetség felé, így elkerülhetetlen a feltöltés ebben az osztályban, és a lefelé gyűrűző hatás miatt a megye II-ben is.

– Picit korai még a feltöltésről beszélni, egyelőre az ismert, hogy melyik csapat melyik osztályra szerzett indulási jogot, és azért érdemes megvárni az NB-s osztályok nevezési határidejének lejártát, mert csak akkor fogjuk tudni biztosan, hogy a borsodi sportszervezetek közül mindenki oda nevezett-e, ahol indulhat, és, hogy el is fogadták-e a nevezését – mondta Balázs András, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke. – Abból kiindulva, hogy ez így lesz, valószínűleg lesz feltöltés mind a megye I-ben, mind a megye II-ben, ha a DVTK tartalék nem nevez a megyei bajnokság küzdelmeire, ha esetleg lesz olyan sportszervezet, aki nem nevez arra az osztályra, amelyikben jogosult lenne indulni, vagy mondjuk nem tud megfelelni a szigorodó nevezési feltételeknek. Így ma csak az vehető biztosra, hogy július 5-ig lehet a nevezni a megyei I-es és II-es bajnokságokra, a két osztály mezőnye pedig csak az ezt követő napokban válik ismertté.

ÉM-BCS


Megtalálható az Északban

Hogy mely csapatok rendelkeznek indulási joggal a megye I. osztályban, illetve a megyei II. osztály három csoportjában, az erről készült lista az Észak-Magyarország szerdai számában olvasható.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!