Sport

2013.06.24. 23:10

DVTK: Már annyian voltak, mint egy rendes csapatnál

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának, a 2013/14-es évadra való felkészülése második hetének első napja bővelkedett az érkezőkben.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának, a 2013/14-es évadra való felkészülése második hetének első napja bővelkedett az érkezőkben. Visszatért a csapathoz szabadsága után L Imam Seydi, Francisco Gallardo és Kádár Tamás. Az élő szerződésűek közül csak a sérült Mohamadou Abdouraman és Tajti Norbert nem jelent meg. Utóbbiról, a kapusról, egy hete már nyilatkozott az Észak-Magyarországnak Sivic Tomislav, a Diósgyőr vezetőedzője, aki most csak annyit mondott Tajtival kapcsolatban, hogy nem akarja önmagát ismételni, és mivel úgy tűnik, hogy a kapusnak nincs szüksége a DVTK-ra, ez fordítva is igaz.

Az élő szerződéssel rendelkező játékosok közül Tisza Tibor még nem vett részt az egymás közötti játékban. Ahogy Gosztonyi András sem, aki szintén újra ott volt a csapat tréningjén, úgy, hogy szerelést is öltött. Viszont csapattársai futballját csak az oldalvonal mellől nézte, az MTK-tól érkezett Nikházi Márk társaságában. A szőke futballista délelőtt orvosi vizsgálaton vett részt, de délután már ő is kint volt a pályán. Róla annyit mondott a piros-fehérek szakvezetője, hogy már csak le kell szerződtetni.

Új spanyol

Folytatva az új fiúk sorát, Gallardo nem egyedül érkezett Spanyolországból, ugyanis egy honfitársa is vele tartott: a 24 éves Adrian Pavon Leiva, a Sevilla Atletico korábbi játékosa, aki legutóbb a spanyol harmadosztályú CF Lucena színeiben szerepelt. Viszont az ő érkeztével nem növekedett a próbajátékosok száma, ugyanis a múlt héten ilyen címszó alatt a DVTK-nál tréningező német kapushoz, Marcel Hötteckéhez hasonlóan a cseh védő, Radek Dejmek sincs már Diósgyőrben. És nem is térnek vissza – jegyezte meg velük kapcsolatban Sivic edző.

Kapusposzton

Kapusposzton még nem áll valami jól a DVTK. Délelőtt az U19-es Herceg Péter és az azerbajdzsáni kölcsönszerződésből visszatért Ivan Rados vett részt az edzésen. Tajtiról már esett szó, Ambrusics, akinek lejár a szerződése már nem edz Diósgyőrben és Rybansky távozóban van, utóbbi két játékost felmentette az edzések látogatása alól a DVTK vezetőedzője, mivel nem számol velük a jövőben. A hétfő délutáni edzésre viszont érkezett egy új kapus, a 194 centiméter magas, 27 éves Marko Šimić, aki a Dinamo Zagrebben nevelkedett, pályafutása nagy részét a Croatia Sesvete csapatában töltötte, legutolsó csapata pedig az iráni Sanat Naft Abadan volt.

Az első edzőmeccset, ahogy arról már korábban beszámoltunk, ezen a héten szombaton, 19 órától, Debrecenben, Pallagon játssza a csapat a Magyar Kupa győztes vendégeként, hétfőn pedig az is kiderült, hogy itthon a jövő héten szerdán láthatják a szurkolók a csapatot, a román első osztályú Gaz Metan ellen, jövő szombaton pedig az NB I-es újonc Mezőkövesd ellen, mindkét hazai mérkőzés 18 órakor kezdődik.

– Véget ért a szünet, a nyaralásnak vége, örülök, hogy ilyen létszám mellett tudtunk dolgozni – mondta Sivic Tomislav, majd hozzátette: – Ahhoz, hogy jó focit játszhassunk, keményen kell dolgozni, ennek van most itt az ideje, erről szólnak ezek a napok.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!