Sport

2013.05.05. 14:35

Túraautó-vb - Michelisz második a Hungaroringen

Mogyoród, 2013. május 5., vasárnap (MTI) - Michelisz Norbert a második helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának vasárnapi első futamán a Hungaroringen.

Mogyoród, 2013. május 5., vasárnap (MTI) - Michelisz Norbert a második helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának vasárnapi első futamán a Hungaroringen.A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 28 esztendős pilóta a második pozícióból startolt, és a gördülő rajtnál majdnem el tudott menni az élről indult francia Yvan Muller (Chevrolet Cruze) mellett, az első kanyarnál azonban mégis kénytelen volt besorolni a háromszoros vb-győztes mögé. Michelisz ezután remek versenyzéssel tartotta pozícióját, majd az utolsó négy körben - több tízezer hazai szurkoló buzdításától kísérve - folyamatosan közeledett Mullerhez, rutinos riválisának azonban sikerült megőriznie az első helyet.

"A rajtnál nagyon igyekeztem, de a külső ívről lehetetlen volt megelőzni Yvant, aki remekül védekezett" - mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón Michelisz Norbert, és hozzátette, szerette volna, ha előtte haladó ellenfele hibázik, de egy háromszoros világbajnok ritkán tesz ilyen szívességet a mögötte érkezőknek.

"A rengeteg néző miatt sajnálom, hogy nem sikerült megnyernem a futamot, ugyanakkor a második helynek nagyon örülök" - fogalmazott a magyar versenyző, aki azt is elárulta, hogy a verseny bizonyos szakaszaiban muszáj volt kímélnie a gumikat, ezért nem hajtotta jobban a Hondát.

A vb-pontversenyben a futam előtt 26 ponttal 12. Michelisz ezzel az eredménnyel további 18 pontot szerzett.

A WTCC magyarországi fordulójának második futamát 14.50-től rendezik meg.

Az 1. futam végeredménye:

-------------------------

1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 23:17.125 perc (12 kör)

2. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 0.617 másodperc hátrány

3. Gabriele Tarquini (Honda Civic) 12.670 mp h.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!