Sport

2013.05.30. 14:50

Ritmikus gimnasztika Eb - Már Bécsben a magyar csapat - ELŐZETES

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Már a helyszínen, Bécsben készül a pénteken kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra a magyar felnőtt és junior válogatott.

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Már a helyszínen, Bécsben készül a pénteken kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra a magyar felnőtt és junior válogatott.

A magyar együttes az elmúlt két hétben két kontrolledzésen vett részt, amelyen valamennyi gyakorlatot előadta. A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a legjobb magyar rg-s, Vass Dóra mind a négy szerrel hibátlan teljesítményt nyújtott. A magyar bajnok négy új gyakorlattal mutatkozik be a kontinensviadalon. Különlegesség, hogy labdás produkciójának zenéje szöveges, ami Vass szerint feldobja a bemutatót.

"Ha az első tizenöt között tudnék végezni, nagyon boldog lennék" - nyilatkozott Vass Dóra. "Mind a négy koreográfiám új, jelenleg nincs kedvenc szerem, úgy érzem, mostanra mindegyik gyakorlat beérett."

Böröcz Bianka és Kécza Daniella két-két szerrel szerepel Bécsben. A felnőtteknél nyolc gyakorlat alapján egyéni csapat, illetve egyéni szerenkénti eredményt hirdetnek.

A magyar szakvezetés jó eredményt vár a junior együttes kéziszer-csapattól, amely kétszer adja elő ötkarika gyakorlatát. A juniorok az elmúlt világversenyeken általában a legjobb hat között szerepeltek, így a szövetség várakozása szerint akár a szerenkénti nyolcas fináléra is lehet esélyük. A junioroknál két gyakorlat alapján csapatban összetettben és szerenként hirdetnek eredményt.

A magyar válogatott tagjai:

junior együttes kéziszer-csapat:

Bérdi Jázmin, Kiss Boglárka, Ludányi Laura, Pigniczki Fanni, Wehovszky Vivien

felnőtt egyéni csapat:

Vass Dóra mind (a négy szeren versenyez), Böröcz Bianka (karika, buzogány), Kécza Daniella (labda, szalag)

A program:

péntek:

juniorok, első bemutató 10.00

felnőtt B csoport (Vass: karika, labda, Böröcz: karika, Kécza: labda) 16.45

szombat:

juniorok, második bemutató 10.00

felnőtt B csoport (Vass: buzogány, szalag, Böröcz: buzogány, Kécza: szalag) 14.00

vasárnap:

felnőtt és junior szerenkénti finálék

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!