Sport

2013.05.07. 20:49

A Szőke Szikla is ott volt Abaújszántón

Abaújszántó - Kedden délután rakták le a nagyméretű műfüves focipálya alapkövét Abaújszántón.

Abaújszántó - Kedden délután rakták le a nagyméretű műfüves focipálya alapkövét Abaújszántón.Hétágra sütött a nap a több, mint háromezer lelkes városban, ahol mintegy negyven percet csúszott a ceremónia kezdete, a díszvendég Mészöly Kálmán ugyanis Abaújszántó helyett „Csehszlovákiában” kötött ki és a határról fordult vissza, de aztán szerencsésen megérkezett a sporttelepre, ahol – miután elnézést kért a késésért – mindenki nagy szeretettel fogadta.

133 milliós beruházás

Elsőként Madár György polgármester lépett a mikrofonhoz és imponáló számokat említett:

– Városunkban három 100x50 méteres füves pálya, két 20x40 méteres műfüves küzdőtér és egy 20x40 méteres bitumenes pálya található, mégis további fejlesztésbe fogunk. Ugyanis szükség van műfüves komplexumra annak érdekében, hogy városunk fiataljai és sportolói, továbbá a térség településein élők télen-nyáron használhassák. Természetesen gondolunk az általános- és középiskolásokra, valamennyi korosztály képviselőire, mert ismerjük az alaptételt: az önkormányzatoknak először elő kell teremteniük a sportág infrastruktúrális hátterét ahhoz, hogy a klubok és a csapatok később maradandó eredményeket produkáljanak.

A pálya kivitelezési munkálataira 133 millió forintot költenek. A jelentős összeg hetven százalékát – 93 millió forintot – a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán nyertek el, a 40 millió forintos önrészt pedig az önkormányzat saját büdzséjéből biztosítja.

Újra jönni akar

Taps köszöntötte a mikrofonhoz lépő Mészöly Kálmánt, aki 61-szer szerepelt a válogatottban és az 1966-os, Angliában rendezett világbajnokság egyik magyar hőse volt.

– Kicsit meg vagyok lepődve, mert sokkal több kislányt látok itt, mint fiút – mondta a Szőke Szikla becenévre hallgató futball-legenda (elnevezését a szintén legendás Szepesi György rádióriportertől kapta – a szerk.) –, majd így folytatta: – Sebaj, női szakágunk is egyre izmosabb és nagy öröm számomra, hogy a fiúk-férfiak szintén sokat hallatnak magukról manapság. Lenyűgöző, amit itt látok: gyönyörű a környezet, gyönyörű az egész sporttelep és nincs megállás, a korral haladni kell. Van egy vágyam: éspedig az, hogy itt akarok lenni az avatóünnepségen is, már ismerem az utat, a járást...

A sportág megyei vezetését Balázs András, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke képviselte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy bármelyik település élhet a pályázati lehetőséggel, persze csak akkor juthat a hetven százalékos, vissza nem térítendő támogatáshoz, ha előteremti a fennmaradó hányadot.

Ha minden jól megy, akkor augusztus 20-án, az új kenyér ünnepén újra százak zarándokolnak majd a festői szépségű környezetben lévő abaújszántói sporttelepre – az avatóünnepségre.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!