Sport

2013.04.13. 13:48

Tököli szólt csatárosan

A labdarúgó NB I 23. fordulójában az MVM-Paks csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese.

A labdarúgó NB I 23. fordulójában az MVM-Paks csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese.A meccs előtt a DVTK összeállítása annyiban mutatott eltérést a múlt heti, Videoton elleni győztes kezdőcsapathoz képest, hogy az eltiltott Rybansky kapus helyett Tajti kezdett, valamint a másik eltiltott, Gohér mellett Gosztonyi maradt ki. Utóbbi szakmai döntés alapján, illetve azért, mert így a múlt héten az eltiltását töltő védekező középpályás duó, a Takács P., Elek Á. páros Pakson szóhoz juthatott. De egyikük nem ott, ahol ezt sokan várták. Ugyanis, amikor elkezdődött az összecsapás, kiderült, hogy Takács P. olyan szerepkörben játszik, amilyenben talán még soha, mert baloldali védőként kellett bizonyítania. Erre már a találkozó elején volt lehetősége, hiszen a hazai csapat több támadást igyekezett vezetni ezen az oldalon, a vonal mellett. De Takács P. baloldali védősége mellett az is meglepő volt, hogy ezúttal öt védővel állt fel a piros-fehér gárda, a múlt héten a Videoton ellen még védekező középpályásként játszó Hanek került a hátsó sor közepébe (a csapatból kimaradó Gohér helyett pedig ugye Takács P. lett a baloldali ember). Előttük Fernandonak és Eleknek kellett volna szűrnie már ez elejétől a paksi támadásokat, de lendületesen játszó zöld mezesekkel szemben nem voltak valami hatékonyak, és az sem segített rajtuk, hogy a középpálya két szélén, Luque és Tisza nem igazán dolgozott bele a védekezésbe.

Aztán az aktívabb hazaiak gyorsan meg is szerezték a vezetést, majd egy jó ideig uralták a játékot. A kapott gól után jó tíz perc kellett a Diósgyőrnek ahhoz, hogy magára találjon, aztán a piros-fehérek fokozatosan elkezdték felépíteni magukat. A két védekező középpályás közül az egyik igyekezett fellépni a támadó szekcióhoz, és a két szélső védő is araszolgatott előre. De közben azért a paksiak néhány akcióval jelezték, hogy szívesen növelnék előnyüket, és volt is néhány kecsegtető lehetőségük. Labdabirtoklásban feljött az első félidő második felében a DVTK, és már arra is futotta a pályán lévőktől, hogy egy-két helyzetet kialakítsanak, említésre érdemes Tiszának a hajrában eleresztett remek lövése, amelyet Csernyánszki bravúrral hárított.

Fordulás után

A szünetben kivette az öt védő közül a középsőt Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója, Hanek helyett Gallardót küldte be, ezzel pedig négy főre csökkent a piros-fehérek hátsó alakzata, mert a becserélt spanyolnak (aki ebben az évben eddig a meccsig összesen 28 perc játéklehetőséget kapott) a középpályán a támadásokat kellett segítenie. Vele együtt már négyen voltak azok (Rudolf, Tisza és Luque), akik sok futással, folyamatos helyváltoztatással próbálták megzavarni az ellenfelet, és leginkább 4-4-2-nek látszott ez a felállás, mert a Tisza és Rudolf kettőst ölelte körül a hazaiak védelme. Bő egy óra telt el a meccsből, amikor Luquét lehívták a pályáról, majd a helyére beküldött Gosztonyival együtt igyekezett feljebb tolni védekezését a Diósgyőr. Tíz perccel később utolsó cserjét is ellőtte Szentes Lázár, védekező középpályás helyett csatárt beküldve, abban reménykedve, hátha éppen ez kell ahhoz, hogy eltüntessék a hátrányt. Volt ebben azért kockázat, a vagy rúgunk, vagy kapunk, de ebben a helyzetben nem nagyon volt veszítenivalója a Diósgyőrnek. Azonban túl sok komoly kapu előtti lehetőség egyik oldalon sem adódott, azt a keveset ami volt, bravúrral hárították a kapusok: a 78. percben Tajti fogta meg Lázok ziccerét a 84.-ben Csernyánszki tenyerelte ki Kádár fejesét. A végén a DVTK ugyan passzírozott rendesen, de lőtávolon belül ezen a meccsen semmi nem sikerült, így pont nélkül maradtak.

ÉM


JEGYZŐKÖNYV

MVM-Paks – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)Paks, 500 néző. V.: Vad II. (Kelemen, ifj. Varga G.). 

MVM-Paks: Csernyánszki (7) – Heffler T. (6), Éger (6), Szabó J. (7), Fiola (6-2=4) – Sifter (6), Báló (6) – Heffler N. (5), Lázok (6), Vayer (5) – Tököli (6). Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Diósgyőri VTK: Tajti (7) – Vági (6), Vadász (6), Hanek (6), Kádár (6), Takács P. (6) – Fernando (5), Elek Á. (5) – Tisza (5), Luque (5) – Rudolf (6). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Csere: Hanek helyett Gallardo (7) a 46., Luque helyett Gosztonyi (-) a 61., Vayer helyett Eppel (-) a 64., Fernando helyett Seydi (-) a 70., Tököli helyett Kovács G. (-) a 81., Heffler N. helyet Pap (-) a 90. percben.

Sárga lap: Luque a 48., Szabó J. a 49., Fiola a 87. percben.

Kiállítva: Fiola a 89. percben.

Gólszerző: Tököli (1-0) a 11. percben.

Tomislav Sivic: – Ma megcsináltuk azt, amit meccs előtt megbeszéltünk, gratulálok a játékosoknak. A vezető gól után a kontráink veszélyesek voltak, pár napon belül három nehéz meccset játszottunk, nem túl könnyű talajon, ennek tükrében még értékesebb ez a siker. Fontos három pontot szereztünk.

Szentes Lázár: – Mi sem tudjuk megváltoztatni az örök törvényt, amely szerint rúgott gól nélkül nem lehet meccset nyerni. A kapu előtt nem sikerültek a megoldásaink, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, sem egyénileg, sem csapatként.



Percek, események

11. perc: Szabó J. kapta meg a labdát a diósgyőri 16-oson belül, majd visszajátszott középre, ahol Tököli két vendég védő között, a kapu felé visszakanyarodva lekezelte a játékszert, aztán 8 méterről úgy lőtt a ketrec bal oldalába, hogy a labda Tajtit is érintette, 1-0. 

 89. perc: Fiola vesztette el a labdát egy kontra során a diósgyőri kapu előtt, majd egy szabálytalansággal megakasztotta a DVTK akcióját, amiért sárga lapot kapott. Mivel két percen belül már ez a második volt neki, a piros is előkerült, 10 főre fogyatkozott a Paks.


"Mi sem tudjuk megváltoztatni az örök törvényt, amely szerint rúgott gól nélkül nem lehet meccset nyerni" - mondta Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója a Paks - Diósgyőr (1-0) meccs után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 23. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Paksi FC vendégeként lépett pályára pénteken 19 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!