Sport

2013.04.12. 13:41

Paks vs. DVTK - Nézzük együtt: Sényő, Akasztó, Hajdúnánás, Tiszakécske, Paks

Nézzük együtt a Paks - DVTK meccset, kértük Szabó Tamást, a WF-DVTK női kosárlabdacsapatának ügyvezetőjét.

Nézzük együtt a Paks - DVTK meccset, kértük Szabó Tamást, a WF-DVTK női kosárlabdacsapatának ügyvezetőjét.A diósgyőri labdarúgócsapat pénteki, Paks elleni meccsét is megtekint Szabó Tamás, a Work Force-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

– A diósgyőri csapatsportok, a labdarúgás és a kosárlabda több évtizede jelen van a mindennapjaimban – kezdte Szabó Tamás. – Édesapámmal 6-7 éves koromban, a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején voltam először DVTK focimeccsen, éppen a Ferencváros ellen, és ez a találkozás, ez az élmény kellően meghatározónak bizonyult a későbbi életemre. Amikor önállóan közlekedő iskolás korba értem, akkor már egyedül jártam ki a meccsekre, édesapám nélkül, később, a felnőtt kor küszöbén, illetve hajnalán pedig nem maradhattak ki nálam sem az idegenbeli túrák. Kalandos kirándulások voltak ezek, olyan, a mai futballtérképen már egyáltalán nem vagy csak alig látszó helyekre, mint Sényő, Akasztó, Hajdúnánás, Tiszakécske, és a többi.

Arra a közbevetésünkre, hogy a Diósgyőr soros ellenfelének, a Paksnak is megvan a maga bája, szépsége, Szabó Tamás így reagált:

– Most még nem tudjuk, hogy van-e jövője ebben a Duna-parti városban a magyar élvonalbeli focinak, de jelenük van. Elég szélsőséges eredményeket értek el az idén tavasszal is, remélem nem ellenünk mutatnak majd extra teljesítményt. Bízom benne, hogy az őszi szezonban látott várakozáson aluli produkciót követően a tavasz előrelépést hoz majd, ehhez viszont kell a jó játék, kellenek a pontok. A jó játékról jut eszembe: örömmel tapasztaltam a Videoton elleni meccsen, hogy Rudolf is megmutatta, hogy több van benne annál, mint amit eddig láttunk tőle, és valószínűleg lesz ez még jobb is. De az ő esetében be kell lássuk: egy ilyen hosszú kihagyás után idő kell ahhoz, hogy valaki jó formába lendüljön.

Arra a kérdésünkre, hogy azért említette-e Rudolf nevét, mert esetleg ő a kedvence, Szabó Tamás nemleges választ adott.

– Nincs kedvencem a mostani csapatból sem, én a klubot, a DVTK szeretem – válaszolta a kosarasok ügyvezetője. – Játékosok, edzők és vezetők jönnek, mennek, ki többet, ki kevesebbet tesz a Diósgyőrért. Azt viszont tisztelem, akin látom az akaratot, hogy a szívét, a lelkét adja azért, hogy nekünk, szurkolóknak örömöt szerezzen.


Nézzük együtt

Sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyekkel abban maradtunk, hogy együtt nézzük a DVTK bajnokiját, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!