Sport

2013.04.03. 14:37

"Nyakukon" a világbajnokság

Április 14-20. között Budapesten rendezik a divízió I/A-s jégkorong világbajnokságot.

Április 14-20. között Budapesten rendezik a divízió I/A-s jégkorong világbajnokságot.Az eseménynek a Papp László Budapest Sportaréna ad majd otthont. A magyar válogatott tagjai négynapos felkészülésen vannak túl: a húsvéti ünnepek előtt Székesfehérváron edzettek: Rick Chernomaz szövetségi kapitány mindenkinek lehetőséget adott arra, hogy bizonyítson. A Magyar Kupa négyes fináléja után jelentősen szűkítette keretét, majd keddtől megkezdődött a világbajnokság előtti utolsó edzőtábor.

Többesélyes

A felkészüléshez a csapat négy kapussal, tíz hátvéddel és tizenhat csatárral látott hozzá. Két felkészülési mérkőzést is játszik a felnőtt válogatott a divízió I/A vb előtt, a Három Nemzet Tornája keretében a japánok és a lengyelek lesznek a magyarok ellenfelei. A vébé esélyeiről megoszlanak a vélemények: a szakemberek szerint a kazahok mellett a nagy-britanniaiak és a mieink esélyesek a tornagyőzelemre és az ezzel járó elit mezőnybe jutásra – sokan azonban a japánokra és a koreaiakra is „fogadnak”.

A magyar válogatott bő kereteben a Miskolci Jegesmedvék négy tagja kapott helyet: Gőz Balázs, Szirányi Bence (védők), Nagy Gergő, Nagy Krisztián (csatárok).

Felkészülnek

Három Nemzet Tornája

Április 7., 17.00, Dunaújváros: Magyarország – Lengyelország

Április 8., 18.00, Budapest: Lengyelország – Japán

Április 9., 19.00, Budapest: Magyarország – Japán

A világbajnokság magyar meccsei

Április 14., 19.30: Nagy-Britannia – Magyarország

Április 15., 19.30: Magyarország – Dél-Korea

Április 16.: szünnap

Április 17., 19.30: Kazahsztán – Magyarország

Április 18.: szünnap

Április 19., 19.30: Magyarország – Olaszország

Április 20., 19.30: Magyarország – Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!