Sport

2013.04.13. 15:14

Még nincs vizsgadrukkja

Budapesten vasárnap kezdődik a divízió 1/A-csoportos jégkorong világbajnokság.

Budapesten vasárnap kezdődik a divízió 1/A-csoportos jégkorong világbajnokság. Rich Chernomaz a japánok elleni magabiztos győzelem után újabb játékossal szűkítette a magyar válogatott keretét: a kapus Bálizs Bence nem lesz ott a világbajnokságon. Az eredeti elképzelések szerint az ázsiaiak elleni mérkőzést követően már a végleges keretet hirdette volna ki a kapitány, aki azonban végül úgy döntött, hogy még vár a döntéssel.

– Egy hátvédtől huszonnégy órával a világbajnokság első meccse előtt búcsúzunk el és akkor nevezzük meg, hogy ki lesz a kapusok közül a harmadik számú – mondta a kapitány, majd hozzátette: – Addig bármi megtörténhet...

Gólokkal

A kapitány szavaiból kiderült, hogy a támadószekció összetételéhez nem nyúl, így Nagy Krisztián, a Miskolci Jegesmedvék tehetséges fiatalja már világbajnoki szereplőnek tekintheti önmagát.

– Igen, én is így tudom, gondolom – mondta a 18 éves csatár, akire a vébé után az érettségi vár. – Hivatalos értesítést azonban nem kaptam Rich Chernomaztól, csak az újságokból és a különböző honlapokból értesültem eddigi döntéseiről. Korábban kétszer az U18-as, egyszer pedig az U20-as világtornán húzhattam magamra a címerest mezt, s most nagyon boldog vagyok, elvégre mégiscsak ez lesz az első felnőtt világbajnokságom.

Nagy Krisztián ezután arról beszélt, hogy valamennyiük célja az első helyezés és az ezzel járó feljutás kiharcolása. A miskolciak csatára ehhez az álomhoz gólokkal akar hozzájárulni, de mint elmondta, akkor is lesz feladata, amikor csapata emberhátrányban kerül.

– A pillanatnyi helyzet szerint tagja vagyok a kapitány úgynevezett időölő team-jénak is – folytatta Nagy Krisztián. – Ez azt jelenti, hogy amikor négyen leszünk a jégen öt ellen, ki kell húznunk a kétperces kisbüntetéseket. A találkozókon általában hatszor-nyolcszor fordul elő emberhátrányos szituáció és a végeredményt illetően mindig döntő, ha egy csapat jól bekkel.

Majd vasárnap

Arra a kérdésre, hogy melyik válogatottat tartja a magyar alakulat legveszélyesebb ellenfelének és érzi-e már a vizsgadrukkot, a fiatal csatár elmondta: a tornának nincsenek favoritjai és a „futottak még” kategóriába tartozó szereplői, saját pulzusa pedig még nem emelkedett az átlagos érték fölé.

– Vasárnap este, első mérkőzésünk előtt bizonyára rám tör az izgalom – szögezte le a válogatott sportoló, végül pedig hozzátette: – Akkor viszont egészen biztosan megnyugszom, ha először kerül majd hozzám a korong. Bízom önmagamban és társaim felkészültségében, tudásában.

ÉM-KT

A miskolciak

A bő keretben van a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás csapatának négy tagja: Gőz Balázs, Szirányi Bence (védők), Nagy Gergő, Nagy Krisztián (csatárok).

A program

A világbajnokság magyar programja

Április 14., 19.30: Nagy-Britannia – Magyarország

Április 15., 19.30: Magyarország – Dél-Korea

Április 17., 19.30: Kazahsztán – Magyarország

Április 19., 19.30: Magyarország – Olaszország

Április 20., 19.30: Magyarország – Japán


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!