Sport

2013.04.14. 12:59

És így múlt el, (két)pontosan

Nyíregyháza - Kevés kosarat hozó, alacsony színvonalú meccset nyert meg Debrecenben az NYKK élvonalban szereplő férfi kosárlabda-csapata.

Nyíregyháza - Kevés kosarat hozó, alacsony színvonalú meccset nyert meg Debrecenben az NYKK élvonalban szereplő férfi kosárlabda-csapata.

Csakúgy, mint a két csapat legutóbbi, március 2-i találkozása alkalmával, szombaton is olyan mérkőzést vívott a debreceni és a nyíregyházi férficsapat, amely színvonalában megfelelt az alsóházi kitételnek. A csapatok újra női meccseken megszokott tempóban termelték a pontokat, a most pályára lépők számára annyi volt a mentség, hogy a másfél hónappal ezelőttihez képest hárommal csökkent a bevethető légiósok száma (hazai részről Kenny Izzo, nyíregyházi oldalon Bennet Davis és Anthony Nelson hiányzott).

Abban sem volt változás, hogy miként az alapszakasz záró, úgy a középszakasz utolsó előtti fordulójában is magabiztos nyíregyházi siker született – igaz, nem 31, „csak” 17 pontos. A meccs akkor dőlt el, amikor 21–19-es hazai vezetés után az első félidő hátralévő részében valamint a harmadik negyed első kosarával megspékelve az NYKK 16–0-s szakaszt produkált. Különösen nagy volt az öröm a vendégkispadon Siska János távoli találatánál, a rutinos játékosnak ugyanis ez volt a bajnokságbeli első sikeres triplakísérlete.

A látogatottság (kezdéskor 44, a nagyszünetben befutó Balogh-házaspárral együtt 46 néző) alapján a debreceni sportéletet alapjaiban nem megrengető bajnoki második félideje aztán szép lassan lecsorgott, majd miután lepacsiztak a felek, a hangszóróból a Quimby együttes Csik Zenekar által átdolgozott slágere csendült fel: Most múlik pontosan... A hajdúságiaknak ugyanis ez volt az idényzáró meccsük, és meglehet, jó ideig utolsó az élvonalban.

A nyíregyháziak viszont újra, pontosan, két pontosan térhettek haza a szomszédos vármegyéből.


JEGYZŐKÖNYV

Factum Sport Debrecen–Marso-Nyíregyháza KK

45–62 (15–14, 6–19, 14–13, 10–16)

Debrecen, 46 néző. V: Hegedűs T., Rácz, Varga Z.


Debrecen: Helmeczi 9, Medve 12/6, Hajmássy 8/6, Kovács I. 10, Vas V 2. Csere: Benőcs 4, Bujdosó, Nagy S. Edző: Jason Okrezsik.

NYKK: Kaluha 13/3, Polyák 11/3, Berkis 12, Mohácsi 10/9, Mondzinger 8. Csere: Varga M. 3, Siska 5/3.Edző: Ferenczi Tamás.


Az eredmény alakulása: 6. perc: 6–9, 13.: 18–17, 16.: 21–19, 21.: 21–35, 26.: 33–42, 34.: 35–53.


Mesterszemmel

Jason Okrezsik: Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, a végére alig maradt játékosunk, így próbáltunk helytállni. Ennyire tellett... 

Ferenczi Tamás: Ezt a mérkőzést a védekezésünkkel nyertük meg, de a gyengébb dobószázalékunk ellenére sem forgott veszélyben a győzelmünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!