Sport

2013.04.24. 22:54

DVTK vs. FTC - Mikor volt a "Ki nem ugrál..."?

A kérdés az: a szövetségi ellenőrtől idézettek elhangzottak-e vagy sem a Diósgyőr - Ferencváros mérkőzésen?

A kérdés az: a szövetségi ellenőrtől idézettek elhangzottak-e vagy sem a Diósgyőr - Ferencváros mérkőzésen?Mint arról beszámoltunk: a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy határozott, hogy a múlt vasárnap, az NB I 24. fordulójában lejátszott Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő, megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 200.000 forint, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt 500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Idézet az indoklásból

A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményében az indoklás egy része is megjelent, hivatkozva arra, hogy miért kell fizetniük a kluboknak: ,,a Fradi-szurkolók nagy része hangosan, szenvedélyesen biztatta csapatát, ám egy részük szurkolóhoz méltatlan módon, összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált. A röviden, de tömegesen felhangzó sportszerűtlen, megbotránkoztató, gyűlöletkeltő skandálások között volt kirekesztő jellegű (cigányozás), és gyalázkodó jellegű is (pl.: „mocskos, piszkos Diósgyőr").”

A labdarúgó szövetség honlapján megjelentek szerint ,,A Diósgyőri VTK szurkolói megbotránkoztató, gyűlölködő módon viselkedtek („Ki nem ugrál szar fradista”) a Ferencváros elleni mérkőzés során”, ezért kaptak büntetést.


[poll id="377"]


Az MLSZ által a diósgyőri szurkolóknak tulajdonított rigmus, a DVTK szimpatizánsok körében csodálkozásra adott okot, az egyik internetes közösségi oldalon egyöntetűen foglaltak állást a drukkerek a tekintetben, hogy az idézett szólamot – más, ettől sokkal durvább mondatokkal ellentétében – soha nem használta ebben a formában a diósgyőri tábor.

Próbáltunk érdeklődni szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetségben arról, hogy ki jegyezte le így ezt a szöveget, és ez mikor hangzott el, de hivatalosan csak csütörtökre ígértek választ.


A 34-35. percben?

Nem hivatalosan annyit sikerült megtudtunk, hogy Kerekes György volt a mérkőzés szövetségi ellenőre, az ő jelentésére támaszkodva hozott ítéletet a Fegyelmi bizottság, illetve az ő mondatát idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának szerkesztője. Úgy tudjuk ebben a jelentésben az idézett rigmus elhangzásának időpontját is megjelölte az ellenőr, mégpedig a 34-35. percben. A szerdai nap folyamán sikerült megszereznünk a vasárnapi meccs tévés felvételét, de hiába kagylóztunk többször is, " target="_blank">ebben az időszakban nem hallottuk a ,,Ki nem ugrál...” című rigmust, ami ebben a két percben erőteljesebben behallatszott a tévés közvetítésbe az vendég táborból felcsendülő ,,diósgyőri c..…., b........ az anyátok” volt, a meccs órája szerint 35:02-nél.



A Ferencváros elleni mérkőzésen elhangzott szurkoló rigmus nem is úgy szólt, ahogy azt a szövetség fegyelmi bizottsága indoklásában megjelölte.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Ferencvárost 500 ezer, a Diósgyőrt pedig 200 ezer forintra büntette szurkolói megnyilvánulásai miatt a két csapat vasárnapi bajnoki mérkőzésén.

Hogyan került le Elek Ákosról a mez? Miként üdvözölték a vendégszurkolók a tribün népét? Volt-e Rudolf Gergő táncolni szombat este? Fotósunk kamerája elől egy fontos momentum sem maradhatott rejtve a vasárnapi rangadón. Mutatjuk őket!

Miskolc - Telt ház a diósgyőri stadionban, pontosztozkodás a pályán, kerítésen kívül szurkoló ultrák. Nézze meg Ön is a Diósgyőr - Ferencváros mérkőzés felvételeit!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!