Sport

2013.04.12. 08:41

DVTK: A dupla pozitív után paksi fellépő

Arra is kell figyelniük, hogy el ne szálljanak a Duna-parti városban. A labdarúgó NB I 23. fordulójában, pénteken 19 órától a Diósgyőri VTK együttese az MVM-Paks vendége lesz. A mérkőzésről élőben tudósítunk!

Arra is kell figyelniük, hogy el ne szálljanak a Duna-parti városban. A labdarúgó NB I 23. fordulójában, pénteken 19 órától a Diósgyőri VTK együttese az MVM-Paks vendége lesz. A mérkőzésről élőben tudósítunk! A piros-fehérek ellenfele, hét közben korábban elmaradt bajnokiját játszotta le (Vácott, az Eger vendégeként végeztek 2-2-re), míg a Diósgyőr ezzel a meccsel kezd az átlagosnál sűrűbb sorozatba, hiszen 10 napon belül, a bajnokságból még hátralévő 9 meccsének egyharmadát lejátssza (a jövő héten kedden Siófokon játszik a DVTK, majd azon a héten vasárnap a Ferencvárost fogadja). A hármasugrás első állomásának pozitív élménnyel vág neki a Diósgyőr, hiszen a múlt vasárnap legyőzte a hazai mezőny egyik legjobb csapatát a Videotont. A legutóbbi meccs előtt többek között arról is beszélt Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója, hogy negatív és pozitív együtt jött a Győr elleni, idegenbeli találkozón, hiszen a játék pozitívumai közepette az eredmény negatív lett. Így a mostani, Paks elleni meccs előtt azt vetettük fel a diósgyőri szakvezetőnek, hogy jóval könnyebb helyzetben van, mint a Videoton elleni meccset megelőzően, hiszen pozitív a pozitívval jött, a jó játék jó eredménnyel párosult.


[poll id="365"]


– Nem biztos, hogy könnyebb így építkezni, ahogy a vereséget, úgy a győzelmet is kezelni kell, mindkettőnek megvan a maga pszichológiai háttere, mindkettőnél észnél kell lenni – felelte Szentes Lázár, aki arra a felvetésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy most arra kell figyelniük, hogy ne szálljanak el, így válaszolt: – Le lehet egyszerűsíteni így is. Veszélyesek ezek a meccsek, a Videoton, a Ferencváros – és még sorolhatnám tovább – ellen más a motiváció, nem degradálva ezzel a Paksot. De, ahogy az előbb említett meccseken, így most is észnél kell lenni, a harci szellemet, a hitet, küzdőszellemet magas szinten kell tartani.

Érdemben semmit

Arra a kérdésre, hogy mivel készülnek a Paks ellen, Szentes Lázár a következőket mondta:

– Abban a pillanatban, hogy én beszélek róla, az ellenfél is megtudja, mit gondolok. Minden egyes kimondott szó számít, ezért nem beszélek róla, sem az ellenféltől, sem a saját csapatomról, most sem, és érdemben nem is fogok soha. Elmondhatnám azt is, hogy a Videoton ellen is mi döntött, de nem fogom, mert azzal elárulnám magam.

Kapott kérdést az összeállításra vonatkozóan is Szentes Lázár, de sokat nem árult el erről sem:

– Kettő megy, kettő jön: a keret létszáma nem változott, az eltiltottak visszatérnek, Elek és Takács, de most Rybansky és Gohér fog hiányozni hasonló ok miatt. Az a feladatom, azért vagyok itt, hogy az ilyen feladatokat megoldjam, a választási lehetőségek megvannak, pénteken este hét órakor pedig látni lehet majd, hogy milyen döntést hoztam.

ÉM


A DVTK kerete

Utazó keret: Tajti, Ambrusics (kapusok), Vági, Vadász, Hanek, Kádár, Nagy T. (védők), Elek Á., Takács P., Fernando, Gosztonyi, Gallardo, Luque (középpályások), Tisza, Seydi, Rudolf, Bacsa (támadók).

Eltiltottak: Rybansky, Gohér.

Sérültek: Abdourman, Csirszki.


Várható kezdőcsapat

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Tajti – Vági, Vadász, Hanek, Kádár – Elek Á., Takács P. – Gosztonyi, Tisza, Luque – Rudolf.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!