Sport

2013.04.10. 09:42

Drámai meccs után jutott tovább a Dortmund

Fantasztikus mérkőzésen, a hosszabbításban fordítottak a németek, a Madridnak meleg lett a pite az isztambuli pokolban. Gólösszefoglalók.

Fantasztikus mérkőzésen, a hosszabbításban fordítottak a németek, a Madridnak meleg lett a pite az isztambuli pokolban. Gólösszefoglalók.

Nem csak a lesgólok miatt lesz emlékezetes a Malaga és a Dortmund csatája a Bajnokok Ligája idei negyeddöntőjében. Miután az odavágó nem hozott gólt, a Malaga első találata kecsegtető pozíciót jelentett a spanyoloknak, az egyenlítés után is ők álltak továbbjutásra az idegenben lőtt gólnak köszönhetően. A mérkőzés 82. percében aztán úgy tűnt, minden eldőlt: a csereként beállt Eliseu találata után a Malaga játékosai vélhetően már az elődöntőben érezték magukat, ugyanis a hosszabbításban kétszer is mattolta őket a német csapat, ezzel pedig kiestek a küzdelemsorozatból.

Más kérdés, hogy Santana a 93. percben leshelyzetben talált be, de lesről született a Malaga második találata is.

Borussia Dortmund - Málaga 3-2 (1-1)

gólszerzők: Lewandowski (40), Reus (91), Santana (93), ill. Joaquin (25), Eliseu (82)

Galatasaray - Real Madrid 3-2 (0-1)

gólszerzők: Eboue (57), Sneijder (70), Drogba (72), ill. Ronaldo (6, 93)

kiállítva: Arbeola (90)

A Real Madrid magabiztos, három gólos előny tudatában utazhatott Isztambulba. A korán megszerzett vendégelőny sokkolta a hazaiakat, aki alig veszélyeztettek az első félidőben. A második félidőre ocsúdtak fel, de akkor olyannyira, hogy negyed óra alatt három parádés gólt varázsoltak a kényelmesen játszó Real kapujába. A végén még Ronaldo beköszönt egyszer, valamint Arbeola összeszedett egy pirosat is. A portugál zseni ezzel már 11 gólos az idei BL sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!