Sport

2013.04.03. 14:04

Az év kézimeccse következik Veszprémben

Visszavágnánk a horvátoknak az elvesztett olimpiai bronzmérkőzésért.

Visszavágnánk a horvátoknak az elvesztett olimpiai bronzmérkőzésért.A tavalyi esztendőben folyamatosan tétmérkőzéseket játszott a magyar férfi kézilabda válogatott. A januári Európa-bajnokság után olimpiai majd világbajnoki selejtezők következtek, majd az ötkarikás játékokon bizonyított Mocsai Lajos együttese. Ráadásként az őszi időszakban két Eb-selejtezőt is megvívtak Nagy Lászlóék. Idén azonban nem ennyire erőltetett a menet, ezért a csütörtöki fellépést az év találkozójaként emlegetik a sportágon belül. A Veszprém Arénában este fél kilenctől a mieink az olimpiai bronzérmes Horvátországot fogadják az Eb-selejtező sorozatban. A csapat már a helyszínen gyakorol, és arra készül, hogy egy hosszú nyeretlenségi sorozatot szakítson meg a világ egyik legerősebb válogatottja ellen.

Jobbak, de itthon vagyunk

- Természetesen a fiúknak is szúrja már a szemét, hogy lassan öt esztendeje nem tudtuk legyőzni a horvátokat - mondta el érdeklődésünkre Juhász István, az MKSZ szakmai igazgatója, Mocsai Lajos segítője. - A közelmúltból sok negatív emlékünk van a déliekkel szemben, ezek közül a legfájóbb az elvesztett londoni bronzmérkőzés. - Ezt a találkozót most újrajátsszuk, méghozzá egy tétmérkőzésen. Ha nyerni tudunk csütörtökön este hazai pályán, akkor már biztos, hogy ott vagyunk a jövő évi, dániai kontinenstornán, sőt akkor még a csoport elsőség is elérhető.

Juhász István hozzátette: az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy Horvátország valamivel előrébb tart a mieinknél. Nagyobbak a variációs lehetőségeik, alkati mutatókban és játéktapasztalatban is jobbak. Ez azonban semmit nem jelent, hiszen a magyar válogatott az elmúlt években többször is bebizonyította, hogy bárkivel, bárhol képes felvenni a küzdelmet. Ráadásul ezúttal több ezer szurkoló támogatása mellett, hazai környezetben lehet megszakítani a horvát-átkot.

Horvátország ellen a magyar csapat összesen harminc mérkőzést játszott eddig, a mérleg a vendégek számára nézve kedvező. Nyolcszor győztek a mieink, öt döntetlen született, tizenhétszer pedig a déli szomszéd vonulhatott le boldogan a pályáról. A csütörtök esti Eb-selejtezőt két norvég bíró, Abrahamsen és Kristiansen dirigálja majd, az m1 és a Sportklub pedig élőben közvetíti.

ÉM-ME

Az Eb-selejtező csoport állása:

1. Magyarország 2 2 - - 60-49 4

2. Horvátország 2 2 - - 55-44 4

3. Szlovákia 2 - - 2 45-63 0

4. Lettország 2 - - 2 48-62 0

Az utolsó öt tétmérkőzés a horvátok ellen

Magyarország - Horvátország 30-28 (Európa-bajnoki selejtező, Veszprém)

Horvátország - Magyarország 24-24 (Európa-bajnoki középdöntő, Újvidék)

Horvátország - Magyarország 30-21 (világbajnoki csoportmérkőzés, Madrid)

Horvátország - Magyarország 33-26 (olimpiai bronzmérkőzés, London)

Olimpiai bronzmérkőzés:

Horvátország - Magyarország 26-19 (olimpiai csoportmérkőzés, London)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!