Sport

2013.03.15. 14:03

Zakóból már van elég...

Mátészalka - A valamennyi tavaszi mérkőzését elbukó Mátészalkának nagyot kell küzdeni, hogy elkerülje az újabb vereséget.

Mátészalka - A valamennyi tavaszi mérkőzését elbukó Mátészalkának nagyot kell küzdeni, hogy elkerülje az újabb vereséget.A legutolsó információ szerint egyetlen mérkőzés sem marad el a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, a télies viszonyok közepette is igyekeznek tartani a programot. Egyedül az éllovas Tiszavasvári került csávába: a csütörtökre kiírt, Debreceni EAC elleni hazai összecsapása a sportcsarnok beázása miatt meghiúsult.

Veretes bátori sorozat

A Mátészalkai MTK számára nem éppen fáklyásmenet a tavaszi szezon – eddig. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban szereplő szatmáriak mindhárom idei fellépésüket elbukták, legutóbb például méretes zakót osztották rájuk Berettyóújfaluban. Falcsik Miklós legénységének szombaton (kezdés: 18 óra) is fel van adva a lecke, elvégre a tabellán második Kisvárda ellen alighanem vért kell izzadnia a kedvező eredmény elérése érdekében. Legalábbis a dolgok jelen állása alapján még hazai pályán is nagy alakításra lesz szükség, hogy megszorongassák a masszív látogatókat. A várdaiak pedig nyilvánvalóan azért törik magukat, következő körben esedékes, Tiszavasvári elleni csúcstalálkozóra átmentsék felfelé ívelő formájukat.

Ugyancsak szombaton próbál domborítani a negyedik helyen posztoló Fehérgyarmat. Csapos János legénysége a táblázat legvégén veszteglő Hajdúszoboszló otthonában hajt rá a két pontra. Ha a bajnoki góllövőlistát toronymagasan vezető Szabó Péter keze elsül, a hazaúton príma lesz a hangulat.

Vasárnap előbb (kezdés: 16 óra) a Nyírbátor prolongálhatja veretes sorozatát. A januárban munkába állt Váczi Sándor irányításával még nem hibázott a gárda, aminek kellemes következményeként az ötödik helyre tornázta fel magát. Ráadásul a középmezőnybe beágyazódó vendég Nádudvar verhető vetélytársnak tűnik.

Mély nyomot hagyott bennük

Fehérgyarmatra nem nyerni járnak az ellenfelek, eme tény ismeretében különösen felértékelődik a Demecser utolsó kunsztja. Kósa István „fiai” döntetlen harcoltak ki, vasárnap (kezdés. 18 óra) pedig házigazdaként rátehetnek egy lapáttal: az alsóházba csúszott Bőccsel szemben egyébként sem lesz gond a motivációval. Maradjunk annyiban, az őszi „odavágón” történtek mély nyomot hagytak bennük...

Az elmúlt hét végén játszott megyei rangadó után ezúttal borsodi riválisokkal találkoznak női csapataink. A Kállósemjén-Kölcsey DSE vasárnap (kezdés: 11 óra) – a nagykállói sportcsarnokban – fogadja a Bőcsöt. A dobogóért küzdő felek csatájában egyelőre a KKDSE tart előrébb (3. hely), és akár megduplázhatja jelenlegi kétpontos előnyét, lerázva üldözőjét. A Kisvárda (5. hely) sikeresen mondhatja fel a vasárnapi (kezdés:16 óra) leckét, mivel saját katlanjában elbánhat a kiesőzónában tanyázó Alsózsolcával.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!