Sport

2013.03.21. 17:18

Világbajnok WRC-ben a címvédő

Kazár Miklós új autóval és új navigátorral vág neki az idei ralibajnokságnak.

Kazár Miklós új autóval és új navigátorral vág neki az idei ralibajnokságnak.A tavalyihoz képest komoly változások történtek a Maximmun Racing Team csapatánál. A 2012-es magyar ralibajnok királykategóriás autóban folytatja a pályafutását, jobbján pedig egy régi-új navigátor segíti a munkáját. Kazár Miklós kihasználva a szabályváltozás adta lehetőséget egy Citroen Xsara WRC-vel indul az idei sorozatban. Egy olyan autóval, amely hazánkban még nem volt látható, a világbajnoki sorozatban viszont már számtalanszor letette a névjegyét.

Komoly technikával

- A Citroen nyolcszoros konstruktőri világbajnok, tehát ebből a szempontból a szakmai és technikai háttér egyértelműen biztosítva van számunkra - fogalmazott a váltással kapcsolatban Kazár Miklós. - Ezzel a lépéssel lehetőség nyílik számunkra arra, hogy adott esetben megvédjük a tavalyi elsőségünket. A csapattal együtt nagyon várjuk már az egri debütálást, hiszen egy topautót vezetni mindig hatalmas élmény. Az elmúlt időszakban valóban a Mitsubishi töltötte ki a sportpályafutásom, de ne feledjük el, hogy 2009-ben már mentem WRC-vel. Akkor a Komló Rallyn az előkelő második helyen értem a célba, ez a sikerélmény pedig sokat jelentett a pilótakarrierem kezdetén.

Azon az esős hétvégén a Subaru Impreza WRC-ben Szőke Tamás navigált Kazár Miklósnak. Az egykori sikerek után a párost ismét összehozta az élet, a 2013-ban bajnokságban közösen dolgoznak majd a csapat sikeréért. Bár sok idejük nem lesz összeszokni, de a navigátor úgy gondolja: ebből nem lesz probléma.

- Néhány héttel ezelőtt dőlt el, hogy ismét összeáll a párosunk. Kazár Miklós keresett meg, és mivel találkoztak az elképzeléseink belevágunk a közös munkába - tette hozzá Szőke Tamás. - Nagyon remélem, hogy a Maximmun Racing Team tovább folytatja a tavalyi sikerszériát, erre úgy gondolom, hogy a technikai és a személyi háttér teljes mértékben adott. Hiszem, hogy ezzel az autóval harcban lehetünk az abszolút elsőségért, de az egri nevezési listát elnézve jó kis szezon elé nézünk.

Loeb és Solberg autójában

Április első hétvégéjén Magyarországon tehát debütál a Citroen Xsara WRC, hiszen a korábbi nyolcszoros konstruktőri világbajnok eddig még egyetlen királykategóriás autót sem adott hazánkba. Most ebből a szempontból is változik a helyzet, a sportág élő legendájának korábbi autójába ülhet bele a Kazár, Szőke egység.

- 2006 decemberi fejlesztésű Citroen Xsara WRC-ről beszélünk, amivel Sebastian Loeb és Petter Solberg a világbajnoki futamokon versenyzett - mondta Kazár Miklós. - Túl sok időnk nem lesz a tesztelésre és az átállásra, de szerintem ez nem jelenthet majd gondot. Biztos vagyok benne, hogy a tavalyi bajnoki cím után, a mostani változások a fejlődésünket szolgálják, és abban is bízunk, hogy a pályák szélén nagyon sokan érdeklődnek majd az itthon még nem látott autó iránt.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!