Sport

2013.03.15. 19:45

Szombaton tartják a Nemzeti Csúszást Eplényben

Eplény, 2013. március 15., péntek (MTI) - Szombaton délelőtt rendezik meg a hagyományos Nemzeti Csúszást az eplényi síarénában - tájékoztatta az MTI-t a Nordica Síaréna marketingvezetője pénteken.

Eplény, 2013. március 15., péntek (MTI) - Szombaton délelőtt rendezik meg a hagyományos Nemzeti Csúszást az eplényi síarénában - tájékoztatta az MTI-t a Nordica Síaréna marketingvezetője pénteken.Ebele Bálint elmondta: a hagyományokhoz híven szombaton 11-kor a székelykapun áthaladva a résztvevők beszállnak a Szent Sólyom négyüléses felvonóba, amely felrepíti őket a hegytetőre; onnan a több száz résztvevő egymás mögött haladva, hosszú sorban kanyarogva csúszik le, miközben együtt eléneklik a Himnuszt.

A kokárdás, nemzeti zászlós menethez minden évben kezdők, gyerekek is csatlakoznak.

Ebele Bálint szerint az időjárás-előrejelzés szerint a Nemzeti Csúszást nem zavarja majd semmi: napsütéses, szélcsendes idő várható, s addigra az utak is biztosan járhatóvá válnak.

Tájékoztatása szerint az eplényi sípályákon 40-70 centiméter hó van, de pénteken este még hóágyúznak és ratrakolnak is.

A síaréna szombaton és vasárnap 9-től 20 óráig lesz nyitva, síelhető lesz a teljes 1-es pálya, az 1/b, a T1 valamint a 7-es pálya, üzemel majd az 1-es és 2-es csákányos, a T1 felvonó és a Szent Sólyom négyüléses.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!