Sport

2013.03.10. 13:23

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Nincs magyar a férfi 1000 méter negyeddöntőjében

Debrecen, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Sem Knoch Viktor, sem Liu Shaolin Sándor nem jutott negyeddöntőbe 1000 méteren a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Debrecen, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Sem Knoch Viktor, sem Liu Shaolin Sándor nem jutott negyeddöntőbe 1000 méteren a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi zárónapján.Liu Shaolin az 500 méteren világcsúcstartó amerikai szupersztár John Robert Celski mellett a holland Niels Kerstholt és az 500-on szombaton vb-címet nyert kínai Liang Ven-hao társaságában vágott neki futamának a selejtező második körében. A magyar versenyző jó rajtot vett, de a táv feléhez érve érvényesülni látszott a papírforma, Celski mögött a kínai és a holland, majd Liu Shaolin következett. A hajrára az amerikai tovább fokozta a tempót, Ven-hao és Kerstholt követte őt, a hazai közönség által bíztatott Liu Shaolin azonban ezt az iramot már nem bírta tartani. A célvonalon Celski haladt át elsőnek, Ven-hao pedig mindössze egy ezred másodperccel (!) előzte meg Kerstholtot.

"Jobban éreztem magam ma, mint az első két napon - mondta Liu Shaolin az MTI-nek. - Az első futamban nagyon kemény ellenfeleket kaptam, taktikusan kellett megoldani, és ez sikerült is. A következő körben még taktikusabban kellett volna mennem, de ott az már nem jött össze, mert elfogyott az erőm."

A szombaton 500-on nyolcadikként zárt Knochnak - ha lehet - még keményebb ellenfelek jutottak az orosz Viktor An, a kínai Vu Ta-csing, illetve a dél-koreai Noh Dzsink Ju személyében. A magyar versenyzőnek - bár a 2000 fős közönség űzte-hajtotta - az esélyeknek megfelelően nem sikerült bravúrt végrehajtania, s bár az utolsó körig üldözte az előtte haladó hármast, végül be kellett érnie a negyedik hellyel, ami a kiesést jelentette számára.

- Kis Tamás, MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!