Sport

2013.03.10. 13:28

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Knoch és Liu Shaolin is továbbment 1000 méteren

Debrecen, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor is továbbment 1000 méteren az első selejtezőkörből a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Debrecen, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor is továbbment 1000 méteren az első selejtezőkörből a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi zárónapján.Liu Shaolin kanadai, japán és lett riválissal került egy futamba, a startnál pedig rögtön az élre állt, két körön keresztül ő diktálta a tempót, majd japán ellenfele megelőzte. Egy körrel később a kanadai Olivier Jean is elment a magyar mellett, utóbbi azonban egyből visszatámadott és az egyik kanyarban a belső íven megelőzte riválisát. A hajrához közeledve a kanadai támadta Liu Shaolint, de Jean az egyik kanyar kezdetén megcsúszott, egyensúlyát vesztette, így a magyarnak nem maradt más dolga, csak a célba korcsolyázni a futamgyőztes Rijoszuke Sakazume mögött.

Knoch az orosz Viktor Annal, az olasz Yuri Confortolával és a szerb Miodrag Popoviccsal küzdött meg a továbblépésért. Utóbbi a papírformának megfelelően már az első néhány kör után lemaradt, az élen An haladt, míg a magyar és az olasz nagy csatába kezdett a második, még továbbjutást érő helyért. Knoch a táv felénél egy tökéletes előzést végrehajtva bement Confortola elé, aki egészen a végéig tapadt a magyarra, végül kettejük között célfotó döntött, Knoch egy fél korcsolyacipőnyivel előbb haladt át a célvonalon. A versenybírók aztán utólag szabálytalan megmozdulás miatt megbüntették és kizárták Confortolát.

A következő körben, 12.35-től már a negyeddöntőbe kerülésért küzdenek majd a korcsolyázók.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!