Sport

2013.03.10. 15:55

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Kínai és dél-koreai arany összetettben is

Debrecen, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - A nőknél a kínai Vang Meng, a férfiaknál pedig a dél-koreai Szin Da Vun nyerte az összetett világbajnoki címet vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n.

Debrecen, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - A nőknél a kínai Vang Meng, a férfiaknál pedig a dél-koreai Szin Da Vun nyerte az összetett világbajnoki címet vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n.Az összetett győzelem eldöntésére mindkét nemnél 3000 méteres szuperdöntőket rendeztek, amelyen a távonkénti finálékban szerepelt versenyzők közül a legjobb nyolc indulhatott. A távonkénti döntőkben a korcsolyázók pontokat kaptak, ez alapján alakult ki, melyik nyolc versenyző állhatott rajthoz a szuperfináléban.

A nőknél a négyszeres olimpiai bajnok Vang Meng úgy vághatott neki a futamnak, hogy valódi esélye az addig gyűjtött pontok alapján már csak neki és a dél-koreai Park Szung Hinek volt az összetett diadalra. A két versenyző ennek megfelelően leginkább egymásra figyelt, de a táv háromnegyedéhez közeledve összeértek, Park elesett, a dél-koreai Sim Szuk Hi által megnyert szuperdöntő után pedig a versenybírók Menget zárták ki, őt látták ugyanis szabálytalannak. A kínainak azonban így is sikerült nyernie az összetettben, Park ugyanis csak hatodikként ért célba, s így nem szerzett elég pontot ahhoz, hogy utolérje riválisát.

A férfiak szuperfináléjában a Debrecenben 1000 és 1500 méteren is győztes Szin Da Vun honfitársától, Kim Jun Dzsétől kapott olyan támogatást, amellyel be tudta biztosítani összetettbeli sikerét. A két dél-koreai végig uralta a mezőnyt, ők irányították a futam alakulását, s végül Jun Dzse győzelme, valamint Da Vun második helye azt jelentette, hogy utóbbié lett az összetett világbajnoki cím.

A férfiaknál Knoch Viktor a 24., Liu Shaolin Sándor a 26. helyen zárt, a nőknél Heidum Bernadett 20., Keszler Andrea pedig 25. lett összetettben.

A férfiaknál 48, a nőknél 44 versenyző állt rajthoz a debreceni vb-n.

Eredmények, összetett:

férfiak, világbajnok:

---------------------

Szin Da Vun (Koreai Köztársaság) 89 pont

2. Kim Jun Dzse (Koreai Köztársaság) 55

3. Charles Hamelin (Kanada) 39

...24. Knoch Viktor

...26. Liu Shaolin Sándor

nők, világbajnok:

-----------------

Vang Meng (Kína) 68 pont

2. Park Szung Hi (Koreai Köztársaság) 58

3. Sim Szuk Hi (Koreai Köztársaság) 55

...20. Heidum Bernadett

...25. Keszler Andrea

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!