Sport

2013.03.15. 20:44

MVSC vs. BSE: Vasárnap újra találkoznak

Az 5-8. helyért az MVSC és a BSE pénteken este vívta a második mérkőzést a női röplabda NB I-ben.

Az 5-8. helyért az MVSC és a BSE pénteken este vívta a második mérkőzést a női röplabda NB I-ben.

A párharc első találkozóját jó játékkal hozta Miskolcon az MVSC, ám a pénteki meccs első felvonásában egy ,,másik" BSE volt a parketten. A fővárosiak határozott távoli nyitásai meggyengítették a borsodiak fogadását, amely idegessé tette Toma Sándor edző lányait. A hazaiak nem csináltak nagy ,,hókuszpókot", mindössze azt a röplabdát mutatták, amit tudnak, igaz a 10-3-as, illetve a 15-8-as előnyhöz kellettek a zöld-fehér rontások is. A krónikához tartozik, hogy az Albrecht mestere Rédei helyére Kiss V.-t küldte feladóban 10-4-nél, a visszacsere 20-20-nál történt meg, amikor felzárkózott a Vasút. A vendégek trénere próbált blokkban magasítani, ám Rácz a nyitóhelyen három ászt produkált, és társaival eredményesen is visszatámadtak.

A második játszmában alig-alig volt sikerélményük Szabóéknak, hiszen már az elején elhúztak riválisuktól a házigazdák. Akik természetesen azt folytatták, azt a taktikát, amit addig csináltak, semmi sem indokolta, hogy ettől eltérően cselekedjenek (10-4, 17-8). Az Albrechtnél Toma-edző bízott abban, hogy a sorcsere hátha változtatást hoz a meccs menetében, de minden maradt az eredetiben. A BSE kijátszotta pontjait, és ezzel máris kettő-nullára alakították az állást.

Még ekkor sem volt elveszve semmi az MVSC számára, akik megrázták magukat a harmadik menetben. Vezetni ekkor is a hazai alakulat vezetett, de a különbség majdhogynem elhanyagolható volt (6-3, 12-10). Izgalmas labdamenetek tanúi voltak a nézők, ám a mérkőzés összképe csak nem akart megfordulni. A BSE mindig megtalálta a megfelelő lépést blokkokban, és szélső ütői is nagyon aktívak voltak péntek délután. Ennek ellenére a küzdő Albrecht kiegyenlített (22-22), és lehetőség mutatkozott a játszmanyerésre, csakhogy két fogadási hibával végérvényesen eldőlt az összecsapás sorsa – a budapestiek javára.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-1. A harmadik összecsapást vasárnap 17 órától az MVSC Csokonai úti csarnokában rendezik meg. ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Budapest SE – Albrecht-MVSC-MVSI 3:0 (20, 9, 23)

Budapest, 100 néző. V.: Halász, Vígh.

BSE: Bleicher, Mester, Nagy, Rácz, Tímár, Nyári. Csere: Dzunic (liberó). Edző: Ratimorszky Károly.

Albrecht-MVSC-MVSI: Csarkó, Sitkey, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó. Csere: Nagy (liberó), Kiss V., Kiss E., Radomszki, Szilvási. Edző: Toma Sándor.

Ratimorszky Károly: – A mai napon taktikusan, fegyelmezetten nyitottunk, és ezzel meg tudtuk bontani a Miskolcot. Örülök ennek a sikernek.

Toma Sándor: – Zavarodottan kezdtük a mérkőzést, s bár felálltunk, nem tudtuk befejezni jól a szettet és ez megfogta a csapatot. Bízom benne, hogy vasárnap hozni tudjuk ugyanúgy a hazai pályát, mint most a BSE.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!