Sport

2013.03.12. 14:14

MVSC: A dinamika és az állóképesség dönthet

A BSE ellen folytatja a rájátszást az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.

A BSE ellen folytatja a rájátszást az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.Szerdán 18 órakor, Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban megkezdi az alsóházi rájátszást az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI női röplabdacsapata. A zöld-fehérek az NB I 5-8. helyéért zajló csatározások során a BSE együttesét fogadják az első meccsen, a két nyert összecsapásig tartó párharcban.

A negyedöntőkben sem a vasutasoknak, sem a fővárosiaknak nem volt esélyük a párharcuk megnyerésére, előbbiek a Békéscsaba, utóbbiak a Vasas ellen véreztek el, győzelem nélkül, három-három meccsen.

– Hazai pályán játsszuk az első mérkőzést, és ez sokat számít – mondta Toma Sándor, az Albrecht edzője. – És valószínűleg az is, hogy ki milyen formában van. Úgy gondolom, hogy mi most együtt vagyunk, jól állunk ezen a téren, viszont arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy a BSE idősebb, volt válogatott játékosait ne hagyjuk érvényesülni. Reményeik szerint az állóképességünkre is fogunk tudni támaszkodni, és sikerül majd dinamikusan játszani.

Hány meccsből áll?

Arra a kérdésre, hogy hány meccsig fog tartani a párharc, Toma Sándor így felelt:

– Ezt nem tudom megmondani, a lényeg az, hogy nyerjük meg az első mérkőzést. Már csak azért is, mert a BSE sötét csarnoka nem nagyon fekszik nekünk, az alapszakaszban az idehaza megnyert meccset követően ki is kaptunk ott. Igaz, azon a mérkőzésen csapatunk egyik legjobbja, Kovács Edina nem játszott.

Most viszont fog, tette hozzá megnyugtatásul a miskolci röpisek trénere, aki a csapatának egészségi állapotát firtató kérdésre a következőket válaszolta: ,,mindenki egészséges, hétfőn este például 18 játékos volt az edzésen”. Majd amikor ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy miként lehet, ekkora létszámmal dolgozni, Toma Sándor így reagált:

– Voltunk már 19-en is, azzal sem volt baj, én személy szerint örülök annak, hogy ennyien vagyunk. Amikor öt éve elkezdtünk dolgozni mindössze 2 felnőtt és 10 junior korú játékosa volt az MVSC-nek, és akkor azt a célt tűztük ki, hogy próbáljunk meg saját nevelésű röplabdázókból 12 jó játékost összehozni. A keretünk most 10 felnőttből és 9 juniorból áll, akikben az a közös, hogy mindannyian saját nevelésűek. És vannak köztük jó játékosok, és olyan is, akikből az lehet.

Hogy ki lesz az MVSC – BSE párharc győztese az vagy pénteken este, vagy legkésőbb vasárnap kiderül, ahogy az is, hogy az 5-8. helyért zajló Nyíregyháza NRK – Újpesti TE ágon milyen eredmény születik, és, hogy ki játszik kivel az 5., illetve a 7. helyért a bajnokság zárószakaszában, április 14-21-e között.

A párharc programja

Március 13. (szerda), 18.00: Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budapest SE

Március 15. (péntek), 18.00: Budapest SE – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

Március 17. (vasárnap), 17.30: Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budapest SE (amennyiben szükséges)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!